Ahojte,
Možno sa to uz niekde riešilo, ale chcela by som vás opýtať či máte nejaké rady alebo skúsenosti - ako je najlepšie riešiť víza/papiere respektíve prácu pre partnera (Turek), ktorý je cudzinec a rozmýšľame začať spoločný život na Slovensku...
Ďakujem
@mogaa ďakujem,,, začína sa pomaly ale iste učiť (len ako všetci vieme tak ľahko a rýchlo to asi nebude)... No napríklad amazon hľadá ľudí so znalosťou Anglického a Tureckého jazyka, tak rozmýšľam tým smerom, ze sa skúsim priamo u nich poinformovať ci a ako to tam funuguje..
Len uz som v stave ze neviem co robiť lebo ostat tam teraz asi nemá zmysel keďže tento rok moc turizmus nebude na vyslni.. 🤔
@wasabka skús no do Amazonu do kmeňového stavu ho určite nezoberú, ale hľadajú pracvoníkov cez 2 agentúry, ale nie som si istá či tieto agentúry aj vybavujú papiere pre ľudí z tretích krajín alebo len pre ľudí v rámci EU.....ono iné je ak človek z tretej krajiny už na Slovensku, žije tu a hladá si tu prácu....skús sa informovať u podobných agentúr ako je táto
https://sk.jooble.org/práca-pre-cudzincov
zať kolumbijčan začínal v europe v prahe v amazone,tam stale hladaju ľudí...momentalne robí v brne na fakulte ,je fyzik...učí sa slovensky aj česky,ale v práci to nie je podmienka,ak tvoj vie dobre anglicky,tak na yačiatok stačí....z rôznych dôvodov by bolo lepšie,keby tu išiel už ako tvoj manžel
Ahojte baby. Riesim taky isty problem. Partner (Turek) a chceli by sme zacat spolocny zivot na SK. Mate skusenosti ako zacat ako riesit viza? Dakujem
@kristinkajulika ked sme to riešili u nás,tak dosť info sa našlo na mojasvadba,ale všetko vygoogliš myslím papierovačky
@janinah googlila som,ale je to dost komplikovane napisane , uz z toho mam chaos hlave. Mozes mi prosim ta napisat postup. Dakujem velmi pekne
@kristinkajulika ja som neriešila víza ale rovno doklady k sobášu.ktory dá konal v Kolumbia a tu už došli ako manželia.takze u nás to bolo iné .ale ozaj si už nepamätám presný postup...apostily.preklady dokumentov overovanie cez notára...tiež som všetko googlila.
@wasabka no ťažko...vie priateľ po slovensky? existujú prac.agentúry ktoré cudzincom vybavujú prácu a s tým spojené všetky papiere....ale neviem či sa to týka aj ľudí z tretích krajín(nie občana z EU)....