Chcela by som sa opytať, či Vam može nadriadeny rozpiusať smeny, tak, že by presahovali 50 hiodin naviac mesačne. Pracujem na 12 hodinove smeny. Veduca dala kolegyniam dovolenku a mňa rozpisala do smien tak, že mam za maj mať odpracovanych157,5 hoidin a ja ich podľa smien budem mať 214hodin. Hodiny nadčas riešia nahradným voľnom, už teraz mam z toho hrôzu, ako to zvladnem.
50 hodin naviac v mesiaci.
Ja som tak mala viac krát v predošlej práci okolo 220 hodin mesačne a bolo to vtedy keď si brala kolegyna dovolenku alebo marodovala a bolo to veľmi náročné ale musela som. A robila som už aj tak, že 2 týždne bez prestávky 14 dní dvanástky ale skoro ma porazilo a tiež ma prinútil zamestnávateľ.
Drz sa toho co mas v zmluve, lebo dnes je to trend aby kazdy s kazdym vyd*rbaval este aj nadramec...s moju znamu takto minuly tyzden sa snazili vyd*bkat rozpis na 8 hod a 1x tyzdenne 12 a zrazu z jednej 8cky bola hned dvanastka, apelovala ze dobre odrobi ale pod podmienkiu zrusenia ten napisanej...takze ak si vazis sama sama seba drz sa toho aku mas zmluvu a nebechaj so sebou zametat lebo ked prilis povolis tak ta budu zneuzivat casto nadramec
Myslis 50h v tyzdni? U nas mame priamo v zmluve 40h/tyzden + max. 5 h nadcasov, viac nemoze zamestnavatel pozadovat. Toto treba odmietnut.