Prosim vas,manzel dostal 3mesiace odnatia slobody ale so skusobnou dobou 18mesiacov-Podmienka,za dlh na socialnej poistovni. Ma otvorenu zivnost a dnes sme volali na zivnostensky urad,ze aky to ma dopad na tu zivnost vlastne,ze ci mu ju zrusia a povedali mu,ze bud si sam poziada o zrusenie zivnosti alebo mozu mu ju zrusit alebo pozastavit na zaklade podnetu zo sudu alebo socialnej poistovne,ale ked nedostanu ziadny podnet,ze tak oni sa nemaju ako o tom dozvediet,takze moze mat aj nadalej zivnost otvorenu,ale aj v pripade ak by na to prisli,tak mu tu zivnost oni zrusia a dostane zakaz 3podnikat. Vraj z toho nebude mat ziadne problemy. Co si o tom myslite,povedali nam to na 2uradoch,myslite teda ze moze aj nadalej pracovat na zivnost? Chcel by pracovat na zivnost aby si mohol co najskor zaplatit ten dlh v socialnej p.lebo inak pri tych 800€ vyplatach na TPP nema sancu este platit aj dlh
Dakujem
Nevidím dôvod prečo by nemohol pracovať na živnosť, keď je v podmienke ...len nesmie zabudnúť si plniť všetky povinnosti zo živnosti vyplývajúce
Mne nie je jasne, preco neplatil socialku, ked mu zivnost vynasa viac ako zamestnanie. A budes ho kontrolovat, aby neuhradzanim odvodov nespadol z podmienky na odnatie slobody? Bude ta zodpovednost na koho pleciach?
Áno, povedali správne, oni nemajú ako zistiť, že bol odsúdený. Ak to zistia, tak áno, živnosť mu môžu zrušiť. Ale živnostníkov sú desiatky tisícov, nemôžu ich kontrolovať každý mesiac, či niekto z nich nebol odsúdený. Takže toto by som neriešila. Skôr by som rieš to, aby si dozrela, že všetko budeš platiť načas. Pretože sociálku neplatil dosť dlho a ani nereagoval na výzvy, ak ho za to odsúdili. A očekuj si, že všetko odstatné má splatené do centa, aby niečo iné nevyskočilo.
???