Práca na dohodu počas evidencie na úrade práce

jana585
20. mar 2019

Dobrý deň, potrebujem poradiť.
Podla novely zákona sa po novom môže pracovať na dohodu o vykonani práce len 40dni v roku u jedneho zamestnavatela.
Avsak idem sa evidovat na UP a mam narok na podporu v nezamestnanosti. Chcem si pol roka vycerpat a zároveň by som chcela pracovat v jednom podniku na dohodu. Ako sa to da spravit, aby som celeho pol roka mohla odrobit len tam? Casom by som tam isla na TPP, ale pokial by sa dalo, využila by som podporu a medzitym si spravila kurz pedikury cez Repas. Viete v tomto nejak poradit?? Vopred ďakujem za rady.

9lf9
20. mar 2019

@jana585 sama si si odpovedala, ze sa to neda ... za kalendarny rok mozes mat TRVANIE dohody 40 dni co je cca mesiac a pol a podporu beries 6mes.

ikonica
20. mar 2019

A nie je to 40 dni u jedneho zamestnavatela ale 40 dni v roku vobec... Cize ak ich minies u jedneho zamestnavatela, uz nemozes pracovat na dohodu inde... A dalsia vec je obmedzenie prijmu... Mozes zarobit max 205 € mesacne inac ta vyhodia z up...

katarinamarkova
20. mar 2019

@jana585 tuto dobu vies natiahnuť len tak že si 40 dni odrobis napr.november december a dalsoch 40 január február nasled roku. Mas 80 dni......mimochodom podpora slúži nezamestnanym nie pracujucim! 😊

evittam
20. mar 2019

Alebo dohoda na nepravidelny prijem na par dni v mesiaci-kde by ta ale museli stale odhlasovat a prihlasovať,...

jana585
autor
21. mar 2019

@katarinamarkova nikto nepovedal, ze tam budem robiť 7,5hodiny 20dni v mesiaci. A myslím, ze som si ja platila celé tie roky poistenie v nezamestnanosti za seba a ked si to chcem vycerpat a vyuzit, asi to je dokaz, ze poctivo pracujem a mam nato plny narok.

evittam
21. mar 2019

@jana585 No to ano ale ak budes robit aj 10h tyzdenne a mzdarka to rozpocita a prihlasi ta na cely mesiac lebo je to jednoduchšie tak po 40dnoch ta vyradia.

zuzka1.
21. mar 2019

@jana585 obdobie sa da natiahnut len tym, ze ta bude zamestnavatel prihlasovat a odhlasovat na dni, ktore odrobis, teba to bude stat zakazdym oznamenie a dokladovanie upsvr, rovnako prijem nesmies presiahnut. Inak sa to spravit neda. U nas poznam, len jedneho zamestnavatela, ktory bol ochotny tuto torturu podstupit, klientke slo o max podporu.
Inak sa len rozhodnut, alebo vycerpat tri mesiace a potom poziadat SP o vyplatenie davky jednorazovo, vtedy pozor byva kratena o 1/2.

katarinamarkova
22. mar 2019

@jana585 aj keby si si za tých 40 dni co budeš mať platnu dohodu odrobila len hodinu rata sa ti doba plynutia dohody nie odpracovany čas.

zuzi0911
29. apr 2019

40 dní za rok. Je jedno, či od robíš denne hodinu. Ráta sa to ako deň. Po 40 dňoch bud ukončis pracovný pomer, alebo z úradu ta vyradila a zdravotnú si budeš platiť sama.
Jedine čas sa sa natiahnuť tak, že by si robila 2 dní v týždni.. No stále by ta museli, nahlasovať a odhadovať a to neviem ci urobia..