Dobrý deň. Mňa by zaujímalo môj prípad ci by mi vedel niekto poradiť.
Bola som na rodičovskej dovolenke kde mala dovŕšila 3 r v júni. Chcela som sa ísť hlásiť na úrad práce ako uchádzač o zamestnanie. Kde pracovníčka mi povedala ze aj tak by som si prácu teraz nehľadala ze keď tak od septembra.
Mala nastupovala do škôlky preto mi povedala až sa dám ako osoba starajuca sa o dieťa do 6r nech si leto vykrijem.
Mala nastúpila do škôlky od sep. teda na 4 h na úrad som sa hlásiť nebola .
A tu nastáva moja otázka. Od 1.10 som začala na dohodu kde mam napísané ze ze budem robiť 10h týždenne beru ma brigádnika ,chcem najprv skúsiť ci sa mi tam bude páčiť preto takto .
Musím sa ísť hlásiť alebo mam nejakú povinnosť inú?
Ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 r chcem ísť zajtra zrušiť od vtedy ako som nastúpila na dohdou .
Zdravotnú za mňa bude platiť zamestnávateľ.
Ďakujem.
Neviem či pre Vás nebude výhodnejšie ostať ako trvalo sa starajuca o dieťa do 6r. kým sa nezamestnáte na TPP. Popri RD môžete mať prácu na dohodu bez obmedzenia ale neviem ako to je pri súbehu predĺženej RD a škôlky 🙂 či môže dieťa navštevovať škôlku a vy byt na predĺženej RD.
@martinnka_h Ja na úrade momentálne nie som registrovaná ani nič. Chcela som ze pôjdem ako uchádzač o zamestnanie ale vtedy na úrade pracovníčka ze načo keď mala nastúpi od septembra do škôlky ze aj tak by som si nehladalal prácu ,preto som išla ako osoba starajuca sa o dieťa do 6r až nemusím si platiť sama zdravotnú. Dieťa v škôlke môže byť 4h .
Ak sa nemusím hlásiť na úrad kvôli tomu ze mam dohodu tak ja len budem rada nie sú tam moc ochotne .Preto som založila aj diskusiu .
Ja som len chcela vedieť ze keď mam tu dohodu ze týždenne 10h mam napísané ze ci treba zaregistrovať na úrad alebo netreba vôbec. 🙂 chcem aby dcéra chodila do škôlky na celý deň už preto by som chcela zrušiť ako osoba starajuca sa o dieta do 6 r ale dnes mali zatvorené tak som nevybavila .
Tuto prácu beriem zatiaľ kvázi ako brigádu až sa trochu začlenim predsa aj dieťa keď chore tak zatiaľ mi vyhovuje skôr takto dohoda ak ss mi páčiť bude tak pôjdem na zmluvu ,zatiaľ som chcela len skúsiť.
Ďakujem za ochotu .🤗
Zamestnávateľ bude zdravotné platiť iba za tie dni ktoré reálne odpracujete kedže ide o dohodu. Ak budete pracovať napríklad pondelok , útorok, streda tie za Vás zaplatí no a štvrtok piatok sobota nedeľa si budete musieť platiť ako samoplatca ak Vás vyradia z úradu práce. Pokiaľ viem môžete byť na UP a súčasne pracovať iba max. 40dní v roku (aby som sa vyjadrila jasne, dohoda môže trvať max. 40 dní čiže od 1.10 do nejakeho 9.11 inak Vás vyradia a tiež to je limitované sumou ktorú môžete mesačne zarobiť myslím že to je suma životného minima.. no a ste povinná priniesť kópiu pracovnej zmluvy pred nastúpom čo už logicky nestíhate. Ono ja by som si tú dohodu počas registrácie na UP premyslela.. Je tam viac nevýhod ako výhod.