Ahojte, som momentálne na úrade práce a poberá podporu. Dnes mi volali z jednej firmy že narýchlo potrebujú výpomoc a ešte dnes som pracovala na dohodu. Teraz čítam ze na úrad práce treba priniesť zmluvu deň pred nástupom do prace, co som nevedela. Myslíte že ma kvôli tomu vyradia? Nechcem prísť kvôli pár dňom o podporu 😔
No nemusia ťa hneď vyradiť. Dalo sa odpracovať na dohodu tuším max 100 hodín ročne a potom si mohla byť evidovaná na úrade práce. Tým že je november by si aj mohla túto podmienku splniť. Ale určite sa tam choď na toto popýtať...
Uchádzač o zamestnanie je povinný predložiť úradu kópiu dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru najneskôr deň pred začatím plynutia doby, na ktorú sa táto dohoda uzatvorila.
Uchádzač o zamestnanie je povinný do ôsmich kalendárnych dní preukázať úradu práce, sociálnych vecí a rodiny rozhodné skutočnosti pre vedenie v evidencii uchádzačov o zamestnanie t.j. skutočnosti o výške mzdy/odmeny za uplynulý kalendárny mesiac.
https://www.upsvr.gov.sk/obcan/moze-uchadzac-o-...
@patricia2901 v poučení od Úradu práce:
Ste povinný predložiť úradu kópiu dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru
najneskôr deň pred
začatím plynutia doby, na ktorú sa táto dohoda uzatvorila.
A odmena za prácu na základe dohody vykonávanej mimo pracovného pomeru počas poberania podpory nesmie presiahnuť 214,83 eura (resp. 218,06 eura treba si overiť vyšku život.minima), inak prídeš o podporu. A môžeš robiť maximálne 40 dní za rok.
@papillon_noir ale ona je povinna den vopred oboznamit o tom urad , co nespravila a tam je ten problem nie ze pracuje na dohodu
@patricia2901 dohodu treba nahlasit a dolozit den vopred podpisovala.si to aj v pouceniach pri podani ziadosti. Ale ak to bolo dnes aj podpisane a aj nahlasene do soc.poistovne a aj si to dnes obdrzala od zamestnavatela, tak to este DNES odfot takto popis sprostredkovatelke a zasli jej to na mail.
@lubka73 ok nehádam sa, som si tohoto vedomá, len som chcela poukázať na to že tá dohoda by nemusela byť až taký problém
@papillon_noir tak ja tiez netvrdim na 100% ze ju hned vyradia, ale je to mozne, ako pisem vyssie uz to tu tusim davnejsie jedna mamicka riesila a sa hnevala ze ju vyradili
@patricia2901 a nevies sa s nimi dohodnut ze zmluvu ti daju od dalsieho tyzdna? S tym ze odpracovane hodiny do uzatvorenia zmluvy ti daju nejak bonusom alebo osobnym ohodnotenim?
@saxana000 no ved práveže to je len do piatku... A to bolo naozaj že dnes mi volali a hneď som mala prísť, lebo im neprišla slubena baba.... A kým som skončila už bol úrad zatvorený....
@9lf9 áno dnes to bolo všetko... Aj som rozmýšľala ze by som im to dnes poslala na email aspoň... A zajtra idem na urad
@patricia2901 istotne 🔺dnes🔺 pošli na email tej referentke, ku ktorej patríš.
@patricia2901 ako si dopadla? Nechaju ta na pokoji?
ano , uz to tu jedna mamicka pisala, ze ju vyradili , mas to aj v podmienkach tusim