Práca na dohodu a evidovanie na úrad práce sociálnych vecí a rodiny

veronikaema
11. feb 2021

Ahojte vedeli by ste mi poradiť? Pracujem na dohodu v jednom obchode. Môžem sa ísť zaevidovať na úrad práce? Pracujem tu pol rok a čítala som niečo o poistení v zamestanosti na ktoré má prispievať aj zamestnávateľ. Dostala by som od úradu práce dávku v nezamestnanosti teda ak som na dohode? Mám na ňu nárok?

alenah31
11. feb 2021

@veronikaema pracuješ na dohodu a zároveň sa chceš ísť evidovať na ÚP? To nie je možné. Inak zaevidovať na ÚP sa môže každý kto nemá príjem. Počas evidencie je možné odpracovať len 40 hod. ročne s príjmom cca 214€. Pokiaľ pracuješ na dohodu s pravidelným príjmom a spĺňaš podmienky min. 730 dní PvN za posledné 4 roky dohoda ti končí - áno môžeš sa evidovať a požiadať o podporu. Pokiaľ máš v tom obchode odpracovaného len toho pol roka a predtým nemáš z iného zamestnania potrebný počet dní PvN nárok na podporu nemáš.

ivkazba
11. feb 2021

Na dávku v nezamestnanosti máš nárok ak si poistená minimálne 730 dní za posledné 4 roky, takže pol roka ti nestačí. Okrem toho, ak sa budeš evidovať na upsvar, nebudeš môcť vykonávať dohodu.

ivkazba
11. feb 2021

Ešte doplním, že nie je logické odísť z práce a ísť na upsvar aj keby si mala nárok na podporu. Podpora bude nižšia ako zárobok, čiže menej peňazí. A budú ťa posielať na pohovory, ak odmietneš ísť na pohovor či ponúknutú prácu, tak ťa vylúčia z evidencie a stratíš nárok na podporu. Takže ak máš prácu, radšej pracovať.

veronikaema
autor
11. feb 2021

@ivkazba ide o to že pracujem na dohodu lenže mi ju zamestnávateľ nevypláca lebo nám klesli tržby. Už mi dlží 264€ a Ja žijem len z toho čo tu zarobím. Peniaze som pýtala no on sa v kuse vyhovára (keď sa zdvihnú tržby tak si budem môcť brať postupne tie peniaze ktoré mi dlží) preto som myslela že bude výhodnejšie ísť na úrad ale ako čítam 730dní nemám odpracovaných.

ivkazba
11. feb 2021

@veronikaema nuž môžeš ticho trpieť a chodiť do práce zadarmo (čomu ozaj nerozumiem že toto je niekto ochotný akceptovať) alebo to môžeš riešiť. Môžeš mu oznámiť, že si sa informovala na inšpektoráte práce a že aj pri poklese tržieb je povinný ti platiť dohodnutú mzdu a to každý mesiac v termíne.