Práca na 6 hodín počas rodičovskej

cibka89
26. jún 2020

Baby prosím vás môžem sa zamestnať v inej robote na 6hodin ak som na rodičovskej dovolenke ale som zamestnaná? Chcem si cez leto privyrobiť ale do svojej práce sa nechcem ešte vrátiť lebo časovo mi to nevyhovuje koli malému ale mam možnosť ísť pracovať blízko svojho domu na 6hodin denne je to možné sa zamestnať inde keď už zamestnaná som? Ďakujem za rady

silsil
26. jún 2020

samozrejeme ze mozes,..mozes mat tolko prac. uvazkov a prac. zmluv kolko len chces

mogaa
26. jún 2020

@cibka89 môžeš....ale treba počítať s tým že ak by bola reťazová materská alebo po RD podpora, pri výpočte sa berie do úvahy (aj)tento príjem

cibka89
autor
26. jún 2020

@silsil a musím otom informovať svojho zamestnávateľa

cibka89
autor
26. jún 2020

@mogaa to mi už nehrozí ďakujem musím otom informovať svojho zamestnávateľa

silsil
26. jún 2020

@cibka89 pokial to nemas vyslovene v tvojej pracovnej zmluve, tak bezne sa nemusi. Ale ja napriklad mam, presne klauzulu, ze akykolvek iny - dalsi
moj pracovny pomer musi byt so suhlasom mojho terajsieho zamestnavatela

cibka89
autor
26. jún 2020

@silsil fuha no a to je ten problém ze toto neviem my máme dve zmluvy jednu klasickú mam doma a druha je kolektívna ale ktej nemám prístup ako to zistím asi len tak ze sa opýtam nadriadenej

ofzuza
26. jún 2020

@cibka89 zo zakona musis mat suhlas ak ide o konkurenciu

cibka89
autor
26. jún 2020

@ofzuza hm zistila som mam to aj v zmluve že musím písomne o tom informovať zamestnávateľa a je na ňom ci mi to povolí alebo nie

kukulienka89
11. mar 2023

@mogaa aj tento alebo iba tento príjem? Lebo toto riešim teraz že keby idem na materskú tak z čoho by sa rátala či aj stará zmluva na ktorej sa nič nemení alebo iba nová zmluva ?myslím pri tej reťazovej

mogaa
11. mar 2023

@kukulienka89 každá materská sa posudzuje samostatne...čiže ak ti stále trvá 1PP, máš z neho nárok na reťazovú materskú, ak máš aj iný PP tak pri ňom musíš splniť podmienku 270dní nem.poistenia aby si z neho získala materskú - a ak získaš, samozrejme ide výpočet z odvodov z tohto zamestnania.....čiže budeš mať akoby 2maetrké...

kukulienka89
11. mar 2023

@mogaa dakujem,čiže neni to tak že by tá materská bola len z toho menšieho (príklad brigadnickeho prac.pomeru) potom

mogaa
11. mar 2023

@kukulienka89 určite nie, teda ak ti trvá predch.PP