Pozitívny sused v spoločnom dvore

24. dec 2020

Ahojte, sused je pozitívny , bývame v spoločnom dvore.
Včera mu prišiel výsledok, no príznaky nemá žiadne.
Znamená to že nieje infekčný? Sused prišiel do kontaktu s otcom , ten zas s mamou a ta zas somnou ja s priateľom a so synom .... už mám pokazené celé Vianoce 😭

remaadja
24. dec 2020

Infekčný je, aj keď nemá príznaky.

ariannazara
24. dec 2020

Pokazené Vianoce? Bud rada ze Vám nič nieje nám je doma všetkým zle 10 dní! Kasleme, mame asi budeme volať rýchlu ako sa dusi. Toto sú pokazené Vianoce.
Buďte doma s nikým sa nestykajte a dodržujte karanténu, možno Vás to obíde a nebudete mať nič, zbytočne si kaziť Vianoce 🎁 ako to ovplyvnis? Je to všade skôr či neskôr sa nakazí asi každý mam taky pocit.

unicornlady
24. dec 2020

tak veď závisí hlavne od toho, ako blízko bol ten sused s otcom

autor
24. dec 2020

@ariannazara ach bože skóre uzdravenie všetkým hlavne mamine nech sa rýchlo polepší 🥺

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
24. dec 2020

Priame úzke kontakty sú automaticky v karantene a treba sa objednať na test. Vy, ak ste s ním priamo neboli, zatiaľ môžete normálne fungovať, ale sledujte sa.
Za blízky kontakt sa považuje kontakt v interiéri na menej ako 2m a viac ako 15 minut, pripadne fyzicky kontakt - aj podanie ruky.
A reálne, je otázkou času, kedy sa stretneme s pozitívnymi. Ale choroba he aj “v hlave”, psychické stresy zbytočne oslabia imunitu.

marseillefan
24. dec 2020

@bambulienka25 nie je pravda, že ak je pozitívny, je aj infekčný... kľudne môžee byť poziitívny, ale infekčný nie. Väčšinou na začiatku "pozitivity" ešte nie je infekčný a na konci už nie je infekčný. Každopádne nemať príznaky neznamená nič, hlavne pri korone. Tú práveže najviac šíria ľudia bez príznakov, ktorí o nej ani nevedia.

autor
24. dec 2020

@hettinka oni boli na dvore spolu asi 5 minút, len si dali po jednej domácej a išli každý domov.
No ale tak čo už s tým teraz , len modliť sa a čakať.
Vďaka za všetky odpovede

janinah
24. dec 2020

takto sa to prenáša...len 5 minut....len sused....LEN....a čudujem sa ľuďom,ktorí ešte mimo dvere svojho bytu s niekým komunikujú bez rúška...teraz už len čakať.....drží, prsty,hádam budete mať šťastie....

erickatt
24. dec 2020

To je ceZ 10 ľudí. Mala pravdepodobnosť že to takto dostaneš

bambulienka25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
scorpionflower1
24. dec 2020

To je mala sanca, ze aj tvojho otca nakazil, ked boli vonku 5 minut. Vonku sa to prenasa malo. Moj muz bol v septembri v aute s pozitivnym bez ruska cca 10 minut a potom s ruskom vonku asi 2 hodiny a nenakazil sa. A viem o viacerych takych pripadoch. Muz mal aj dalsieho pozitivneho kolegu, ktory bol na porade, stretol sa s polkou firmy a nenakazil nikoho, dokonca ani svoju manzelku a deti. Takze predcasne by som sa nebala.

diewcatqoo
24. dec 2020

Klud, nemusi byt vobec pozitivny. Poznam vela pripadov, ked ludia spolu byvaju, su spolu nonstop, jeden je pozitivny a druhy to nechytil.
Naco si kazit sviatky tym, ze sa budes stresovat takymito vecami. A aj keby ten covid dostal, neznamena to, ze hned vsetci umriete.

tata1401
24. dec 2020

Ozaj sa treba ukludnit...môj brat bol pozitívny v karanténe s manželkou a tú vôbec nenakazil

ckatka
24. dec 2020

Nerob paniku...tiež sme v spoločnom dvore a tiež bol sused pozitívny. Týždeň mal.nadchu. Jeho deti s vnukom však nie (a to bývajú v jednom dome).
Nikto sa od neho nenakazil. Ak máte spoločne predmety ktorých sa dotykate (kľučky zvonček a pod...) dezinfikuje to. A žite zdravo...

iva812
24. dec 2020

Ja mám tiež COVID, tento rok je pre mňa zakliaty, zlomená ruka, zomrel otec, v lete som chytila od kliešťa boleriozu a hovorila som si, že mesiac do konca roka dostanem určite COVID a trt, dostala som. Fajn je , že som ho zdolala za 4 dni pri mojich 57 ale nemam čuch a chuť, a moje Vianoce ?som izolovaná v izbe , aby som nenakazila môjho rizikového manžela.

babababka
24. dec 2020

@iva812 veľa zdravia a čím skôr covid preč.

iva812
24. dec 2020

@babababka ďakujem🙂

mironka
24. dec 2020

V pondelok urobili manzelovi test,pretoze bol cca dva dni chory..take ,,obycajne,, nachladenie...nasledne ho to zlozilo do postele,triaska,nic nevladal. A v pondelok 21. bum pozitivny. Sme spolu s mojou 65-rocnou mamou a nasimi 4 detmi z toho novorodenec..jedno chore,az sa dusi hlienom...Dnes uz nevladzem ja. Cuch a chut zatial mame. Na teste sme neboli. Momentalne nemame ako. Muz je izolovany v prednej casti domu...my s mamou v zadnej casti. Jedina osoba,ktora tu beha aki fretka a robi vsetko,je prave moja mama. Dufam,ze neochorie. Ak dozijeme,karantena konci presne na Silvestra. To sa bude buuuchat sampanske. 😌 A nemame pokazene sviatky. Kym sme relativne ok,tak je dobre. Jezisko sa narodi tak,ci tak. Pekne sviatky.

natal_martinkova
24. dec 2020

Dnes je to 8. deň od testu, na ktorom bol pozitívny môj muž, zasiahlo to ho celkom ľahko, kašeľ, sople, strata čuchu a chuti...ja som snim nonstop doma, neizoluje sa odomna a zrejme som to este nedostala, lebo nemám žiadne príznaky..na teste som bola pred pár dňami negatívna 💁 takže nemusíš to hneď dostať...

marseillefan
24. dec 2020

@bambulienka25 počas obdobia, keď už si pozitívna, na začiatku nie si infekčná (keď sa len začína v tele šíriť), potom si infekčná (keď sa vírus rozšíri v tele) a keď ho tvoje telo postupne ničí, tak prestávaš byť infekčná. Pozitívna si však celý čas kým máš vírus v tele.

majkeel
26. dec 2020

🙂

hanka1505
26. dec 2020

@ariannazara bozeee aj my tak:( kolko vas to uz drzi? Ja uz 8 den a uz mi je do placu:( prajem rychle uzdravenie a mamine hlavne❤️

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
26. dec 2020

@mironka karanténa konci, keď vyzdravie posledný a 3 dni nebude mat príznaky. Nie podľa kalendára. Ale fajn, že to takto optimisticky zvládate 🔝👍👍👍 skore uzdravenie ❤️

martusik2305
26. dec 2020

Vozila som sa do práce s pozitívnymi koleginami (nosila som rusko aj v aute) cestovali sme každý deň 1hodinu zatvorené v aute. Nevedeli že im niečo je až test to odhalili už je to 13 dní a mne zatiaľ nič nieje... Podľa mňa tým všetci prejdeme niekto lepšie niekto horšie... Treba byť opatrný hlavne keď ide o starších ľudí (tiež sa bojím o starých rodičov) ale panika ničomu nepomáha

mironka
26. dec 2020

@hettinka Dakujem krasne ☺ Tak mama chce ist tento utorok na test,co je 8. den karanteny. Ona priznaky nema,ja som ,,nachladena,,. Chce vediet,na com sme. Chce,aby som isla aj ja. Teraz jej vravim,ze ja mozem byt pozitivna. Ze co potom. Teda v takom pripade by sme boli este stale v karantene,ze? Co ona si asi nechce pripustit,ze by som mohla byt pizitivna. Jednoducho pred muzovym testovanim som da mohla nakazit aj ja. A priznaky som mohla mat neskor. Uz v case karanteny. No nie?

mironka
26. dec 2020

@hettinka U nas v dome nie je mozne sa uplne izolovat..ja sa nemozem zavriet v izbe...ved 4 deti....

hettinka
26. dec 2020

@mironka áno, ľudia to niekedy vytesnuju. Ja, na tvojom mieste, by som sa objednala na PCR test. Ak bude pozitívny, aspoň vieš, na com ste. A budeš mat po vyliečení 3 mesiace pokoj od prípadného celoštátneho testovania, aj ak máš deti a pôjdu do školy po Vianociach.