Pozitívny spolužiak - skúsenosti

8. okt 2021

Ahojte...ako to je keď v triede je pozitívny spolužiak? Viem, že ide celá trieda do karantény, ale našla som niečo také v škols. semafore, že po 5tich dňoch môžu spolužiaci ísť na PCR test a keď žiaci sú negatívny tak po 7ich dňoch môžu ukončiť karanténu. Náhodou niekto skúsenosť?

ukulela
8. okt 2021

ano, po negativnom PCR sa karantena ukoncuje skor. nespomina sa tam podmienka bezpriznakovost?

autor
8. okt 2021

@ukulela toto som našla

katka.sp
8. okt 2021

@ukulela prosím Vás neviete ako sa dá dieta objednať na PCR keď pri vypĺňaní formulára chce meno spolužiaka a p. Učiteľka to nemôže povedať?

autor
8. okt 2021

@katka.sp v tom ti bohužial neviem poradiť, lebo u nas je teraz boj medzi manželom a exmanželkou o dcérku...má negatívny PCR test a napriek tomu nechce ju pustiť a točí len svoje hlúposti

patka06
8. okt 2021

@katka.sp miesto mena spolužiaka sa píše škola a trieda

bozenka9532
8. okt 2021

@katka.sp dcéra objednávala syna na pcr 2 x a dali iba kontakt s pozitívnou osobou, nič viac... žiadne meno...

veronikazuko
8. okt 2021

Neverím,že si kôli 3.dnom založila diskusiu🤦

autor
8. okt 2021

@veronikazuko tak ver😀 ide o to, že v nedelu mame oslavu a furt niečo vymisli aby ju nemusela puštať lebo je covid...najprv mala vyražky a teraz zas toto...ja verím, že sú v karantene o tom ani nepochybujeme...a tú oslavu robime kvôli malej a jedine ona tam nebude...a nie tu oslavu nevieme spravit inokedy lebo ja pondelok idem do nemocnici a do porodu uz budem tam...inac by sme to nechali tak

palicka
8. okt 2021

V tejto situácii, keď triedy zatvárajú rad radom, keď pribúda pozitívnych deti ( u nás mali niektoré príznaky až na 8. Deň a následne pozitívny test) a ty tehotná pred nástupom do nemocnice, potrebujete robiť veľké oslavy? Mne už rozum neberie. Ešteže tá exmanželka má zodpovednosť aspoň akú taku v sebe.

autor
8. okt 2021

@palicka ja sa nebojím od žiadneho covidu...cez celý covid som robila ako tehotna a ešte som tu... a exmanželka tiež pre ňu robila velku oslavu cez víkend...

autor
8. okt 2021

Ja som sa pýtala na skúsenosti...netreba nás poúčať vieme čo robíme...

marco2
8. okt 2021

Náš vnuk išiel do karantény 2.10. , na piaty deň mal negatívny PCR a do školy ide az 12.10. Čiže 10 dni su doma

autor
8. okt 2021

@marco2 hej to vieme, že skôr nepojdu do školy...už sme volali na tú hyg. infolinku, v podstate od zajtra už nemusí byť v karantene, kedže má negatívny test a ide len o kontakt...ale ďakujem

katka.sp
8. okt 2021

@patka06 chcelo tam aj meno priezvisko a kedy bol robený test :(

makica
9. okt 2021

@katka.sp ja som sa tiež pozastavila nad tym, že čo za otazky tam davaju, ked ucitelka nemože dat bližšie info. Ja mam ale šiestaka a oni si medzi sebou posunuli info. Viem ze je to tam povinny udaj, ale asi by som tam napisala hocico, napr. meno neviem a datum testu by som dala posledny den kontaktu napr. A do poznamky je mozne napisat viac, ze tie udaje nevies. Ja som teraz do pznamky pisala, ze od kedy su ako trieda v karantene a kedy ma ist najskor na test, podla pokynu zo skoly.

makica
9. okt 2021

Synova trieda bola v karantene od 2.10., podla pokynu zo skoly na test sme deti mali objednat najskor na 5 den t.j. v stredu. Tym, ktori sa otestovali a boli negativni skoncila karantena na 7 den, cize vcera. Do skoly idu v pondelok. Vcera sme ale dostali zo skoly spravu, ze aj ti ktori sa netestovali a nemaju ziadne priznaky idu v pondelok do skoly. Povodne mali ist v utorok, lebo v pondelok by mali byt este v karantene (10 den).

zuzanockamt
9. okt 2021

Je to jej dieťa a má právo sa rozhodnúť, že žiadnu oslavu nechce, teba je do toho nič

autor
9. okt 2021

@zuzanockamt zas jedna mudra odpoved...oslavu robi manžel so svojou rodinou...takisto ma pravo na svoje dieta ako exmanzelka...

autor
9. okt 2021

@makica všade sme našli tieto pokiny...na 5 deň PCR test a ked je negatívny tak na 7 deň končí karantena...len ta nevie to pochopit...správa sa jak v skolke... manžel chce to s nou vyjasnit, pohadaju sa a ona vypne telefon jak male detsko...

zuzanockamt
9. okt 2021

Áno, v čase, ktorý určil súd. Keď oslavu robí otec dieťaťa, prečo to riešiš ty? Je to ich záležitosť. A keď sa matka rozhodne, že kvôli momentálnej situácii dieťa nepustí na oslavu, tak je to jej vec.

autor
9. okt 2021

@zuzanockamt a preco by som to nemohla riesit aj ja? Ja som pisala diskusiu so suhlasom manzela...manzel ma pravo na dceru hocikedy...a ano urcil to sud...a je to aj moja zalezitost, kedze sme manzelia a takisto sa staram o tu malu ako manzel...

zuzanockamt
9. okt 2021

Čudujem sa ex, že súhlasila s takým rozhodnutím. A aj s tým, aby sa o jej dieťa starala cudzia žena. Keby sa to stalo mne, tak trvám striktne na presne stanovených dňoch a hodinách.

autor
9. okt 2021

@zuzanockamt vobec nie som pre nu cudzia zena...bere ma ako druhu matku...

palicka
9. okt 2021

@katka.sp nie, nemusíte dávať. Tam ako je meno napíšete názov školy, ako je priezvisko triedu. Nasim to všetkým v pohode takto zobralo

zuzanockamt
9. okt 2021

Nuž, to je síce pekné, ale nerozhoduješ o nej. Ide o to, ako sa dohodnú rodičia, ty si tam nepodstatná.

autor
9. okt 2021

@zuzanockamt prave o to ide, ze nevedia sa dohodnut lebo ona sa sprava jak male detsko...ja ani nechcem o nej rozhodovat...len som sa pytala na skusenosti ako to je s tou karantenou...

jana005
9. okt 2021

Na piaty deň po kontakte sa ide na PCR test a keď je negatívny, o dva dni na to lekárka ukončuje karanténu.
Dieťa už môže chodiť vonku a tak.

autor
9. okt 2021

@jana005 dakujeme...tiez mame taketo informacie