Ahojte ženy mám takú otázku , segra aj ja pracujeme v spoločnom podniku , ségra teraz pracuje a ja mám dovolenku, každá máme jedno dieťa a sme v spoločnej domácnosti,takže mám deti na starosti teraz ja, keďže ráno skoro odchádza do práce a do škôlky ich vodím ja ... , jedna kolegyňa ktorú každy deň vozí do práce má pozitívny test na koronu .. otázkou je čo máme teraz robiť ? Môžu deti ísť do škôlky keď ségra nemá urobený test na koronu alebo nemôžu ? Ségra nemá žiadne príznaky . Som s toho idiot 😱😱😱 ďakujem za odpoveď .
@merrymajer okrem sestry ste kontakt kontaktu. Cize vy nic. Ona nech kontaktuje svojho lekara, Ruvz alebo nech sa priamo objedna na pcr testy, uvedie meno, s kym sa stretla a kedy, na zaklade toho jej urcia termin testovania.
@ukulela no nebola lebo to zistili až po práci a už sa nemala kde otestovať ...
@bashawelle a my nič ani vtedy keď sme v spoločnej domácnosti ?
@merrymajer v karanténe ostáva iba priamy kontakt nakazeného teda iba sestra. my sme mali v karanténe syna, lebo prípad v škôlke. Ja som mohla normálne chodiť do práce aj druhé dieťa by mohlo chodiť do školy. syn nemal príznaky Tak ho ani neobjednávali na pcr. Ja som však dobrovoľne hneď na druhý deň išla na antigény test aj so synom. Aspoň pre moju istotu. Preto byť sestrou nečakám a idem na ten antigénovy test.
Antigenovy test nie je moc spoľahlivý vid prípad Matovičovej školy a nakazených uciteliek
@merrymajer takze, sestra sa musí nahlásiť na korona.gov.sk ako blízky kontakt a zostava v 10-dňovej povinnej karantene. Na test ju pozvú tak na 5-6. deň od kontaktu. Nie na antigen, ale na PCR testy by mala ist.
Deti do škôlky môžu, ale nadávala by som ich.
To čo je za nápad teraz niekoho z inej domácnosti voziť v aute?
@hettinka ja som preto sla na antigen (ano, viem, menej spolahlivy atd), lebo automaticky nepozyvaju vsetkych na PCR. a teda ja som nemienila klamat a vymyslat dietatu priznaky, ktore nemalo .... a mna by na PCR ani nevolali, ked dieta nebolo pozitivne. samozrejme, dodrzali sme karantenu aj po negativ teste. ale ak by bol pozitivny, aspon by som hned rozdelila domacnost atd ...
No pôjde dnes na test a uvidíme ... Myslím že už je to 5dni lebo spolu pracujú a až včera mala kolegyňa slabé príznaky tak sa dala otestovať .... Tie deti neviem či mám dať ,boli dlho doma a celý režim narušený ...viem že niektoré deti sa učia doma ešte dlhšie ...
@merrymajer ide o pár dni naviac pred vianocami. Však sú dve deti, zahrajú sa. Radšej, ako ohroziť celu skolku a pripadne poslať potom ľudí odtiaľ do karantény rovno cez Vianoce.
@merrymajer v karanténe je len blízky kontakt nakazeného. Takže deti teoreticky do škôlky ísť môžu. Prečo sa ale sestra nedá otestovať?