Pozastavenie živnosti

5. jan 2024

Konči mi rodicak a cele 3roky som mala aktívnu živnosť avšak s nulovým príjmom zo živnostenskej činnosti
Keby pozastavim živnosť teraz tak sa mám prihlásiť na úrad Prace ? Mala by som nárok na nejakú dávku ? Neviete mi prosim niekto poradiť?

melanta
5. jan 2024

Platila si si sociálne odvody vrátane odvodu nezamestnanosti? Podmienka na podporu je mať za posledné 4 roky minimálne 730 dni poistenia. Čiže za posledné 4 roky 2 roky platenia odvodov vrátane odvodu nezamestnanosti. Ak si 3 roky neplatila, nemáš nárok.

bublinka1426
5. jan 2024

na co si mala aktivnu zivnost ked 0 prijem?

tahomi
5. jan 2024

Pokial si ty statu nic nedavala (odvody do socialnej poistovne), tak nemozes cakat, ze stat ti prizna podporu.

autor
5. jan 2024

@tahomi bola som ma rodicaku pred tým som odvádzala
Pretože všetka práca padla koronou … a stále som myslela že sa to nejak rozbehne ale nič
@bublinka1426

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bublinka1426
5. jan 2024

ale co sa tyka podpory, tak neviem ci ti to prave zivnost nepokazi.

Kedy mám nárok na podporu v nezamestnanosti? Základná podmienka, aby ste mali nárok na podporu v roku 2024 je byť nezamestnaný. Zároveň musíte odpracovať (platiť poistenie v nezamestnanosti) 730 dní za posledné 4 roky. Nie je nutné získať všetky dni u jedného zamestnávateľa. Ide o súčet dní u ľubovoľných zamestnávateľov.

lucka_ke
5. jan 2024

nemáš nárok, zo živnosti aj keby si si platila odvody nie je tam zahrnuté poistenie v nezamestnanosti, toto veľa SZČO netuší...

7miriam77
5. jan 2024

@lucka_ke to fakt? Ja som SZČO a toto som teda netušila. No..... dobré vedieť teda

bublinka1426
5. jan 2024

@7miriam77

Kedy mám nárok na podporu v nezamestnanosti? Základná podmienka, aby ste mali nárok na podporu v roku 2024 je byť nezamestnaný. Zároveň musíte odpracovať (platiť poistenie v nezamestnanosti) 730 dní za posledné 4 roky. Nie je nutné získať všetky dni u jedného zamestnávateľa. Ide o súčet dní u ľubovoľných zamestnávateľov.

lucka_ke
5. jan 2024

@7miriam77 SZČO sa môže prihlásiť na dobrovoľné platenie poistenia v nezamestnanosti, vtedy by mu nárok vznikol, podľa mňa je to úmysel, aby živnostníci nemali podporu

simiis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz