Ahojte, mame dom spojený so susedmi. Dnes sme sa dozvedeli od ľudí z dediny, že idú meniť strechu. My s tým nemáme problém ale nemal sa prísť spýtať alebo mať nejaké povolenie? My si chceme spísať a dať overiť podpisy na obecnom úrade. Ak máte niekto podobnú skúsenosť viete mi poradiť?
@christian2 myslím že by mal aspoň oznámiť,my sme podpisi nepotrebovali len sa dávalo oznámenie na obecný úrad
@christian2 budú pri tom (musieť) vstupovať na vás pozemok? Alebo ako sa vás to bude týkať?
@mirkam3 tak, že ten dom je spojený nosnými hranolmi a pomurnicami, tak dúfam, že nebudú zasahovať do toho,ták ako my nemôžeme bez povolenia
@ka_ty2 ďakujem
Na súhlasy sa už nevyžadujú overenia podpisov. Co sa týka povolenia
https://dobryzaklad.sk/rekonstrukcia-oprava-str...
Ale teda podľa mňa by ste ako susedia mali byť aspoň informovaní. Aj byt, keď sa rekonštruuje sa rieši so susedmi. Radové zastávky nie sú úplne samostatné aby to " malo byt jedno" každému okolo.hlavne ak niečo zlé urobia ma to vplyv aj na vašu nehnuteľnosť.
Čauko, sú dve rozdielne veci. Stavebné konanie (začínajúce riešením stavebného povolenia a ukončením kolaudáciou), alebo ohlásenie drobnej stavby.
Výmena strešnej krytiny sa považuje za bežné udržiavacie práce, tak ako maľovanie, výmena dverí, okien, oprava fasády, výmena odkvapu a pod. Netreba im k tomu nič.
Pokiaľ by menili aj celú strechu, tak podliehajú len ohláseniu drobnej stavby. Ak by ale napr. už zvyšovali strechu, menili jej pôvodný tvar, prípadne z neobývaného podkrovia urobili obývateľné, to už si vyžaduje stavebné konanie. Normálne, projekt, statika, protipožiarna ochrana, stavebné povolenie, vykonanie práce atď atď
Na vymenu strechy potrebuju stavebne povolenie, ak ide len o vymenu krytiny, tak nepotrebuju nic. Co chcete na obecnom urade spisovat?