Potvrdenie, že som nebrala žiadne dávky

6. máj 2020

ahojte, určitú časť roku 2019 som bola vedená na úrade práce ako nezamestnaná. Kvoli daňovému priznaniu potrebujem potvrdenie, že som nebrala žiadne dávky ani podporu. ...Môžu mi toto potvrdenie vydať na úrade práce či budem musieť ísť kvoli tomu do sociálnej poisťovne?

Ak to môže potvrdiť aj úrad práce, stačí ak to napíšu, vetou, že som v roku 2019 nepoberala žiadne dávky?

sylvia_123
6. máj 2020

Neviem o tom, ze k danovemu priznaniu je potrebne take potvrdenie. Dokonca nepotrebujes dokladovat ani to, ze si bola na Upsvar vedena; v danovom priznani sa priznavaju prijmy a nevysvetluje sa v nom preco si prijmy nemala ...

autor
6. máj 2020

@sylvia_123
to naozaj? kamaratka mi ho robi a tvrdila, ze to bude potrebovat 🤔

sylvia_123
6. máj 2020

Netreba, zvykne sa max prikladat - potvrdenie o evidencii na urade prace od - do, alebo sa to uvedie do poznamky. Zakon to neprikazuje. Az v pripade kontroly danovnika si moze spravca dane vyziadat "dokaz"," ze si nemala prijem a z akeho dovodu.. Skor ti skontroluju, ci si zamerne neuviedla prijem ako to, ze si nieco nezarobila. Okrem ineho davky ako podpora; nemocenske a ine nepodliehaju dani. Kamoske odporucam dovzdelat sa v tejto oblasti ak si trufa robit danove priznania.

brezza
6. máj 2020

Taketo potvrdenia k danovemu priznaniu netreba 😉

liaka
6. máj 2020

@sylvia_123
@brezza ja som potrebovala. Musela som ist do socialnej poistovne, bez toho mi v robote nechcela urobit danove, ze v tom pripade ked to potvrdenie nedonesiem, tak si ho musim urobit sama.

sylvia_123
6. máj 2020

@liaka Nuz, niektore mzdarky funguju "po starom" a neupustia od tychto veci, ktore nie su vobec potrebne.. To je stara skola.

maminuska
6. máj 2020

@liaka tvoja mzdárka konala protiprávne, ak raz požiadaš o ročné zúčtovanie a spĺňaš podmienky na ročné zúčtovanie ,tak je ti ho povinný zamestnávateľ vykonať.

maminuska
6. máj 2020

15 rokov robím daňové priznania a v živote som nič neprikladala u ÚP. Takže nie , nepotrebuješ.

mariaben
6. máj 2020

Niektoré účtovnícky to vyžadujú a takéto potvrdenie ti vydajú na úrade práce

evittam
6. máj 2020

@mariaben Ale konaju len na zaklade "ja chcem" a nie zakona. Ako pise
@maminuska
@sylvia_123

missviolet
6. máj 2020

Ja som bola za minuly rok 3 mesiace na urade prace ako nezamestnana,3 mediace PN,zvysok zamestnana a absolut ziadne taketo doklady som nepotrebovala... len obycajne tlacivo potvrdenie o prijmoch zo zamestnania. Preplatok uz mam aj na ucte