Potvrdenie - ukončenie PN

28. aug 2023

Dobrý deň , mala som elektronickú pnku a teraz potrebujem potvrdenie na papieri ze som už pn ukončila , keď pôjdem na sociálnu poistnú tak mi to vydajú?

simca06022011
28. aug 2023

Na čo potrebuješ papierovú? Čisto zo zvedavosti sa pýtam. Ja si to ako zamestnávateľ tlačím z ich portálu . Čiže to vie vytlačiť mzdar napríklad. V sociálne možno tiež ak budú ochotní... pripadne aj lekár by to mohol vytlačiť v prípade potreby.

slavkadi
28. aug 2023

A to načo treba také potvrdenie? Zamestnávateľ si to pozrie online na portály socpoist. Prip si treba zriadiť individuálny účet poistenca a vieš si to pozrieť aj sama online.

autor
28. aug 2023

@slavkadi ako sa dá vytvoriť účet poistenca ? Treba ísť aj na poisťovňu? Alebo potom stačí len obciabsky s čipom?

simca06022011
28. aug 2023

https://www.socpoist.sk/nastroje-sluzby/elektro... cez slovensko.sk vybavis

Cesta k prístupu do Elektronického účtu poistenca (EÚP) je jednoduchá:
Text

klienti, ktorí používajú elektronický občiansky preukaz (eID) si prístup vybavia kompletne elektronicky po vyplnení a odoslaní formuláru cez www.slovensko.sk prostredníctvom eSchránky,
ďalším poistencom odporúčame kontaktovať pobočku SP a preveriť si, či v minulosti nemali zriadený prístup do eSlužieb, resp. do Individuálneho účtu poistenca – v pobočke vám to preveríme a ak zistíme, že v minulosti ste mali zriadený prístup (hoci ste ho nevyužívali), pošleme vám nové prihlasovacie údaje pre aktiváciu prístupu do vášho Elektronického účtu poistenca (EUP),
ak nepoužívate elektronický občiansky preukaz (eID), ani ste nikdy v minulosti nemali zriadený prístup do eSlužieb, resp. do Individuálneho účtu poistenca, bude stačiť jedna osobná návšteva pobočky Sociálnej poisťovne, aby ste si prístup vybavili – pre úsporu času si môžete v predstihu doma vyplniť a vytlačiť formulár, ktorý sa nachádza tu: Žiadosť o zriadenie prístupu do Elektronického účtu poistenca.

Text

Prístup do Elektronického účtu poistenca má klient k dispozícii kedykoľvek cez heslo a mobilnú aplikáciu alebo prostredníctvom elektronického občianskeho preukazu.

lilinka88
28. aug 2023

SP ti nemá vydať aké potvrdenie, Max o vyplatenej dávke a to ak ti PN končila teraz v auguste, vydajú najskôr po 15.9.
Jedine lekár ti vie vystaviť odpis ePN kde bude začiatok a koniec

kik2022
29. aug 2023

Ja som potrebovala potvrdenie o PN na zdravotnú poisťovňu (lebo tam mali zlý dátum ukončenia), tak som išla na SP, ale povedali mi, že mi to dajú až, keď mi to bude vyplatené, čiže po 15tom. Potom som tam prišla a dali mi to.