dobry vecer, poprosim poradte mi, lebo neviem sa o tom docitat.. pred 14 dnami som mala pozitivny test, cize dnes mi konci karantena, bola mi vypisana na 2 tyzdne PN...
cize zajtra by som uz mala byt volna, kedze je to uz 15.den. moja otazka znie, mal by mi dat moj obvodny lekar potvrdenie o ukonceni karanteny? ked som sa ho na to pytala, tak vraj nedavaju, dostala som len mailom fotokopiu vyplneneho tlaciva kvoli PN.
s cim sa teda preukazem v pripade kontroly? s tou fotokopiou v maily alebo sms-kou o tom, ze som bola pozitivna a teda dodrzala som povinnu 14.dnovu karantenu? alebo mam sa ist zajtra znova pretestovat?
Maju vydavat potvrdenia, dostali ohladom toho jasne instrukcie, to citujem pana z ministerstva zdravotnictva, lenze kaslu na to zvysoka.
@pininka1 nemusia staci sa preukazat sms s pozitivnym vysledkom
@monca1109 Lekar by ti mal dat potvrdenie....urcite by som ho oslovila este raz s prosbou o potvrdenie.Mojmu zamestnavatelovi napr.nestaci sms.Chce potvrdenie.Tak povedz lekarovi,ze potrebujes pre zamestnavatela
@blancheporte nedal... 3x som ziadala, aj od neho, aj od sestricky... opakovane mi vraveli, ze mi staci potvrdenie o PN,co mi zaslali mailom... zamestnavatel to odo mna neziada... ale bojim sa pripadnej kontroly na ceste, preto sa informujem tu, ako to vlastne je
@e1i nie nestaci, niekde to neakceptuju a navyse s sms sa moze stat hociho, decko ti to vymaze, ukradnu ti mobil a pod. Moja doktorka nemala problem vydat, muzova ano, volala som na hygienu kvoli dohladaniu kontaktov a popritom som sa pytala aj na to, dali mi cislo na ministerstvo a tam mi jasne pan povedal ze maju vydavat potvrdenia, hlavne ak to clovek chce. A ze zial ludia su rozni.
A pandemicka PNka je už ukončená? Lebo počas nej von nemôžeš pokial viem, keďže predpokladám že na PN si, lebo máš príznaky. Karanténa konci po 14 dňoch len ak si bez príznakov... Inak karanténa končí 3 dni po odozneni príznakov. Ohladom kontroly stačí potvrdenie o pozitivite nie staršie ako 90 dni (aj napr v SMS/maile výsledok Ag testu). Potvrdenie od lekára o ukončení karantény netreba.
@monca1109 nenechat sa odbit!!!!Tak mu povedz,ze to ziada od teba zamestnavatel.Troska mu zaklames....🤭
@monca1109 Super, že ti je lepšie 🙂. Ja som si naštudovala stránky ministerstva zdravotníctva a na ich základe fungujem len s tou SMS o pozitivite. Pokiaľ to zamestnávateľ nevyžaduje, tak by som to nesilila, všeobecný lekár ti potvrdenie dať môže, ale nie je nutnosť to mať. Ja osobne by som k lekárovi nešla pokial nemusím, ešte to tam znovu chytím... (mala som bezpriznakovy priebeh, tak netuším, či nejaké protilátky reálne mám). Tiež nemám od lekára vôbec žiaden papier, len som si s ním telefonovala, ani PN som nemala...
@monca1109 No ono treba negatívny výsledok testu, pokial si v posledných 90 dňoch nebola pozitívne testovaná, ta SMS s pozitívnym výsledkom ho nahrádza 🙂 takze ak ho niekto bude pýtať, vytiahnem SMS. Na začiatku bolo potrebné potvrdenie od lekára o prekonaní, ale potom začalo byt priveľa ľudí, ktorí to prekonali a všeobecní lekári sa vzbúrili, že je to zbytočná byrokracia, tak to zrušili a stačí pozitívny výsledok testu nie starší ako 90 dni... Od Covidu som sa testovať nebola, ani sa teraz nechystám, ale cca o mesiac mám termín pôrodu a predpokladám, že tam ma pre istotu testovať budú, to nechám na nich 🙂
@monca1109 sms o tom ze si bola pozitivna. od toho datumu si 90 dni oslobodena od testovania