Potvrdenie o práci na pracovisku - SZČO

elizita
2. mar 2021

Ahojte, nemozem sa dopatrat ako ma cca vyzerat, co ma obsahovat potvrdenie zivnostnika, ze nemoze pracovat z domu. Potrebujeme to zajtra do skolky, obaja sme SZCO. Doteraz sme v takychto obmedzeniach nedavali malu do skolky a nejako sme to polepili. Ale fakt sa to uz neda. Neviete poradit?

jaron
2. mar 2021

@elizita Ja som tiež SZČO a síce som to zatiaľ nepotreboval, ale už som o tom premýšľal. Pokiaľ to nie je nejako nikde bližšie určené, zrejme by som to dokazoval asi takto:

- kópia živnostenského listu, možno by stačila sama o sebe (je na ňom druh podnikania a ústne by som konkretizoval, prečo to nemôžem robiť doma, napr. musím niečo doručiť, urobiť u zákazníka, v dielni a pod.)
- prípadne k tomu, ak by bolo treba, ešte faktúra k výkonu, ktorý uskutočňujem, s prípadne začiernenými údajmi, ktoré nechcem zverejniť (teda predošlá faktúra na podobný výkon, objednávka, nejaký iný dokument, ktorý dokazuje, že niečo niekde pre niekoho robím, potvrdenie prijímateľa služieb atď. Veľa záleží od druhu podnikateľskej činnosti).

Nič rozumnejšie mi nenapadá, pokiaľ to nie je niekde lepšie špecifikované, ale asi veľmi nie je, alebo som zatiaľ nenašiel.

ivkazba
3. mar 2021

Ja pri sebe nosím kópiu ŽL, kópiu zmluvu resp. vytlačenú objednávku od klienta a urobila sama som si potvrdenie, kde píšem, že "nakoľko pracovne pôsobím ako szčo a moja práca obnáša činnosti ako ...., nie je možné pre charakter tejto práce vykonávať prácu z domu."

Tam kde som napísala bodky, som v odrážkach dala 3 body konkrétnych činností. Podpísala som sa tam sama. Neviem o tom, že by bolo predpísané, čo musí obsahovať potvrdenie od szčo, keďže robím sama na seba, tak nikto iný ako ja sama mi ho nepodpíše. Tieto 3 veci musia stačiť.

adrikadt
3. mar 2021

Ahoj, ja som to tiež riešila so školou, dohodli sme sa na cestnom prehlásení...kým som to zbuchala, už to nebolo potrebné 😲 v prípade kontroly od polície mám so sebou živnostenský list.

jaron
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
4. mar 2021

Popis nieco v zneni,ze povaha tvojej prace ti nedovoluje ju vykonavat z domu.

jaron
4. mar 2021

(Dal som komentár omylom do inej témy. 🙂 )