Potvrdenie o hľadaní zamestnania - úrad práce

michalsss
21. dec 2022

Ahojte, stala sa mi taká nepríjemná vec, mal som priniesť na úrad práve potvdenie že si hladám prácu, to mám všetko ok akurát že som si pomýlil dátum, bol som vtom že mám prísť 21.12 ale napísané som mal 12.12, bohužial hlúpa chyba ale stalo sa, chcel som sa teda spýtať je možné stým ešte niečo spraviť ? vybaviť si priepustku od lekára alebo niečo také alebo budem už len vyradený z evidencie a neni inej cesty ?

Dakujem.

kamajka
21. dec 2022

@michalsss uz sa s tym neda nic urobit. budes vyradeny na 6 mesiacov.

veronikaszabova
21. dec 2022

@michalsss "ospravedlnenie" si mal podat max do par dni. Nie po 9tich dnoch. A dneska si tam teda ani nebol?
A to ci ta vyradia, zalezi na tvojej kontaktnej osobe. Vacsinou vyraduju - umelo znizuju nezamestnanost.

michalsss
autor
21. dec 2022

Bol som tam dnes, paní za ktorou som chodieval mala volno čiže tam bola náhrada a tá mi len povedala že mám počkať či mi príde niečo poštou alebo sa niekto ozve... nič viac.

lelluska
21. dec 2022

Myslím, že jedine ak by si bol PN. Ale lekári tiež nie sú velmi naklonení k vystaveniu spätnej PNky😕

michalsss
autor
21. dec 2022

Okey jasné, dakujem za všetky komentáre, vyskúšam toho doktora a ked nie bohužial no .. 🙂

veronikaszabova
21. dec 2022

@michalsss lenze ty si im tu PNku mal dorucit skorej. Nie az teraz.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka2602
21. dec 2022

Je veľká pravdepodobnosť, že už ťa dala vyradiť. A ani lekára ti nedá spätne PN o 9 dní neskôr.

janinamojka
21. dec 2022

@michalsss možno ak máš známeho lekára,tak skúsiť nejaký menší podvod..😵‍💫😵‍💫nech ma tu nikto neukamenuje teraz,ale všetko sa dá,keď sa chce..ja som si tiež raz pomýlila dátum, stáva sa proste.

katka2602
21. dec 2022

@janinamojka 9 dni spätne dať PN?🙈 Ktorý doktoro si sám sebe urobí problém? Nanajvýš ako som písala je to 9 dni takže na 99% už šiel na vyradenie.
(4) Príslušný ošetrujúci lekár môže uznať osobu za dočasne práceneschopnú spätne najviac tri kalendárne dni na základe lekárskeho nálezu lekárskej služby prvej pomoci alebo ústavnej pohotovostnej služby.

jajanka31
21. dec 2022

Príde papier, môžeš sa odvolať samozrejme s postačujúci argumentom... prečo si neprišiel. Možno by pomohol papier od psychiatra ze mas nejaké také problémy a momentálne tým prechadzas a nie si schopný lebo lieky atd .. véd kopec ludi co je na up ani pn nepýta.. ale tak to by sa s tebou vlieklo.. no nám sa to stalo ze psychiater dal papier ze pacient berie lieky také ze nie je schopný rozpoznať dianie v čase a ma depresie a bla bla

elam1234
24. dec 2022

@michalsss veľa záleží od tých ... Na úrade. Ja kedysi dávno som pracovala na dohodu , doniesla som papiere na úrad ( na čas) ale dotyčná to dala do systému alebo to stratila alebo čo , neviem presne , ale prišiel mi papier, že ma vyraďujú 🤷 lebo som to nedoniesla/ alebo doniesla neskoro , odvolala som sa a odvolanie mi uznali , že aj keby som to doniesla neskoro aj tak to nebol dôvod na vyradenie. Takže niekedy odvolanie pomôže aj keď si údajne spravil chybu ty.

maciatkolulu
24. dec 2022

@janinamojka nehnevaj sa na mňa dospelý človek, ktorý nema prácu, si nevie poriadne zapísať termín raz za koľko? Mesiac, tri?

mandzula
24. dec 2022

@maciatkolulu ty si nikdy na nic nezabudla? Je uplne jedno na co. Naozaj nikdy?

janinamojka
24. dec 2022

@mandzula
Myslím ze práve tým ze človek má kopec starosti tak pokojne mu môže jeden termín vypadnúť z hlavy..

mandzula
24. dec 2022

@janinamojka a niekto ma proste horsiu pamat, niekto lepsiu, chorobu, strach o pribuzneho a x dalsich veci. Neviem, preco si ludia myslia, ze kazdy nezamestnany clovek len lezi na luke so steblom travy v ustach a nema ziadne starosti. Praveze je mozno psychicky vycerpany z toho, ze prisiel o pracu a nevie hned najst dalsiu.

janinamojka
24. dec 2022

@mandzula presne si to pomenovala..a všetkých hádžu do skupiny darmozracov co sedia na riti

maciatkolulu
24. dec 2022

@mandzula zabudla, ale nie na dôležité termíny, na tie fakt nie a nikdy. Keďže si ich zapíšem do diára, plus tlf, nemám šancu. A tobôž, keď sa jedná o niečo takéto. Véd človek na úrade práce nie je na dovolenke podľa mňa. Hľadá si aktívne prácu, či? Následne kontaktuje úrad práce. Takže prepáč, v taktom prípade sa naozaj nejako nemá zabúdať. A keď už, tak okamžite riešim. Píšem maily, volám ospravedlňujem sa a nezhanam falošné potvrdenia.

maciatkolulu
24. dec 2022

@mandzula keď je psychicky vyčerpaný, tak si dokáže zaznačiť termín niekam.najmanked má problémy s pamäťou a mat niekde na nástenke, v kalendári, v tlf, v PC za značené termíny mi príde aj pri ťažkom chiron človeku dosť jednoduché o tom m abeoresvedcesis, že to nejde. Zapipa, príde upozornenie. A keď je to zle môže sa dat vypísať, či?

maciatkolulu
24. dec 2022

@janinamojka aha človek nanurade práce ma toľko starosti, že mu vypadne termín, hmmm, ale človek, co maká a v strese, plus má rodinu, ten musí zvládať všetko, divne. Napríklad taký Dr, ten co, tiež môže zabudnúť? Lebo ma toho veľa, ale noooo, dievčence. 🤣🤣Keď je tak ťažko zruteny to straty zamestnania, môže sa dat vypísať. Inak nevidím žiadne, ale absolútne žiadne ospravedlnenie, že....

mandzula
24. dec 2022

@maciatkolulu tak ty budes asi z tych dokonalych, no, ja nie som, takze mam pre to pochopenie. K falosnym potvrdeniam len tolko, ze to uz je na svedomi kazdeho z nas, ja by som ich nezhanala, priznala by som si proste chybu a niesla nasledky. A, ano, aj lekar moze zabudnut, je to len clovek, nie stroj.

maciatkolulu
24. dec 2022

@mandzula nie som dokonalá, ale mam zodpovednosť a viem si nastaviť upozornenie v tlf a chytiť aj pero, aj som sa písať naucila🤣🤣🤣, naozaj stačí málo😉, krásne sviatky želám 🎄

petedea
28. jan 2023

@michalsss Akoze nechapem, naco je UP, ked si mas pracu hladat sam, aby na nas parazitovala armada uplne zbytocnych uradnicok na UP???