Potrebujem kópiu alebo originál rodného listu na prvý občiansky?

anka772
16. máj 2013

Prvý občiansky preukaz

brumka
16. máj 2013

neviem ci sa za tie roky nieco zmenilo ale ja ked som si v 15r vybavovala obciansky netrebalo mi nic len som zaplatila kolky, teraz neviem ako to je s kolkami ale myslym ze netreba nic radcej zavolat na policiu co povedia

simca06022011
16. máj 2013

Hned prvy odkaz od uja google: http://www.minv.sk/?doklady-potrebne-pri-prijat...

a z tade:
Pri žiadosti o vydanie prvého občianskeho preukazu je občan alebo zákonný zástupca maloletého povinný predložiť
rodný list; ak nie je na rodnom liste uvedené rodné číslo, aj doklad o rodnom čísle (napr. cestovný doklad),
potvrdenie o hlásení trvalého pobytu vydané príslušným orgánom (ohlasovňou obecného alebo mestského úradu), potvrdenie sa nevyžaduje, ak tento príslušný orgán zaznamenal priamym vstupom do registra obyvateľov Slovenskej republiky údaje o aktuálnom trvalom pobyte občana,
ďalšie doklady osvedčujúce skutočnosti, ktoré sa uvádzajú v občianskom preukaze (napr. potvrdenie od lekára pri zápise krvnej skupiny).

viera013
17. apr 2023

Ahojte, dieťa sa narodilo v Galante,stratili sme rodný list, keď potrebujeme duplikat,treba ísť do Galanty na matriku?