Prvý občiansky preukaz
Hned prvy odkaz od uja google: http://www.minv.sk/?doklady-potrebne-pri-prijat...
a z tade:
Pri žiadosti o vydanie prvého občianskeho preukazu je občan alebo zákonný zástupca maloletého povinný predložiť
rodný list; ak nie je na rodnom liste uvedené rodné číslo, aj doklad o rodnom čísle (napr. cestovný doklad),
potvrdenie o hlásení trvalého pobytu vydané príslušným orgánom (ohlasovňou obecného alebo mestského úradu), potvrdenie sa nevyžaduje, ak tento príslušný orgán zaznamenal priamym vstupom do registra obyvateľov Slovenskej republiky údaje o aktuálnom trvalom pobyte občana,
ďalšie doklady osvedčujúce skutočnosti, ktoré sa uvádzajú v občianskom preukaze (napr. potvrdenie od lekára pri zápise krvnej skupiny).
Ahojte, dieťa sa narodilo v Galante,stratili sme rodný list, keď potrebujeme duplikat,treba ísť do Galanty na matriku?
neviem ci sa za tie roky nieco zmenilo ale ja ked som si v 15r vybavovala obciansky netrebalo mi nic len som zaplatila kolky, teraz neviem ako to je s kolkami ale myslym ze netreba nic radcej zavolat na policiu co povedia