Ahojte idem do Mníchova robiť pás pre Syna potrebujem tam si doniesť fotku alebo mi ju spravia tam ? A ked áno aká musí byť čierno-biela alebo farebná Dakujem
@nadaa1 o pas budeš žiadať v Nemecku alebo na SK ?
@rebeka7501 v Nemecku
@nadaa1 takže na veľvyslanectve ?
@rebeka7501 Slowakische Konzulat Mníchou
@nadaa1 áno, fotia ja na veľvyslanectve
Teraz uz vsade fotia, cize ak budes robit na konzulste tak ti ju spravia tam, ak na svk na pasovom tak tam
@rebeka7501 K tomu potrebujem len rodný a sobášny list mi povedali ale vždy potom niečo chýba aj ty máš len tie 2 papiere aj svoj rodný+manželov a dieťatka ? a sobášny ? a nemusí byť s apostile ?
@nadaa1 k žiadosti o vydanie cestovného dokladu predložíš rodný list dieťaťa, pôvodný cestovný doklad, doklad totožnosti zákonného zástupcu a správny poplatok (kolok). Doklady predkladáš v originále - k nahliadnutiu, vrátia späť, jedine ak by si veľvyslanectvo zakladalo - vtedy overený.
@rebeka7501 Aha a ako dlho sa čaká ?
@nadaa1 podľa správneho konania 30 dní (zvyčajne 14-21 dní), je potrebné informovať sa priamo na zastupiteľskom úrade. Nedá sa podať žiadosť o urýchlený cestovný doklad tak ako na SK. Info : zastupiteľský úrad si zakladá listiny do spisu, z toho dôvodu sa informuj, či je potrebné doniesť overený rodný list alebo či si to vedia overiť sami podľa predloženého originálu.
@nadaa1 spravia ti ju tam 🙂 ...