Sestre bolo zmenené priezvisko, keďže sa hanbila za otcove priezvisko. Dostala úradné rozhodnutie, ako teraz ďalej? Potrebuje nový OP, VP .... . Kam s tým rozhodnutím? Aký je postup? Kým dostane nový OP, starý jej zostane?
Určite nové doklady(občiansky, pas, vp, zdravotný preukaz) nahlásiť zmenu priezviska doktorom, v praci, v banke, poisťovni atd... obciansky bude musieť odovzdať a dostane náhradný doklad kým nebude mať nový aj v zdravotnej poisťovni jej dajú zatiaľ náhradný doklad kým nebude mať nový.
To vie aj ona, ale kde sa to vybavuje? Priamo na polícii, či kam s tým rozhodnutím?!
Však, OP a VP vydávajú na polícii. Kartu poistenca v ZP. Ak má živnosť, nahlasuje sa aj tam.
Tam kde si vybavovala terajšie doklady si vybaví aj nové, to by malo byť jasné. Snáď OP, VP ani ostatné doklady za ňu nikto nevybavoval 🤦
Nový rodný list už dostala? Ten od nej budú vyžadovať, nie rozhodnutie.
To som sa pýtala, či treba aj RL? Takže, matrika a potom polícia? Covid pass tiež?
V prvom rade nech si vyzdvihne rodný list na matrike. S ním a ostatnými dokladmi rovno na políciu a vzp.
Ja som si meno menila a op a vp som odovzdala az pri prevzati novych dokladov. Cize pri vyzdvihnuti novych som pani za prepazkou odovzdala stare a vzala nove. Papier sa dava len ak doklady stratite a nemate ziadne. Prva je matrika rodny list potom zdravotna poistovna a tak doklady 🙂 a samozrejme potom banka a vsetky urady s ktorymi ma nieco spolocne
Samozrejme že musí vybavovat nove doklady. Veď má novú identitu. Nezostane jej starý. Dostane takú karticku.