🙂 Vie niekto poradit ci k svadbe v kostole potrebujem aj obciansky preukaz ? Zijem v zahranici a obciansky nemam. Dakujem.
@fadama ano,potrebujes ked sa tusim podpisuje sobas
OP nemas vobec ziadny?? a cim sa preukazujes?
@glorikarebeka A kolko trva vybavenie OP?
@martinenka886 ani ja nemam obciansky, odovzdala som ho na policii pri odchode z krajiny
@martinenka886 no v zahranici len pasom to im staci.
@fadama no na Slovensku asi tyzden,ale da sa aj narychlo ked si zaplatis
@glorikarebeka dakujem ti 🙂
OP nevybavis, treba ti pas. lebo je jedno kde sa sobasis na matriku musis vypisat papiere ziadost a potom aj podpsianu zapisnicu ze vas oddali
@bykaterina A farar nepyta OP ?
Aj ked mas svadbu v kostole musis to ist predtym vybavit na matriku pas je akceptovanym preukazom totoznosti
My sme sa akurat tento vikend brali a tiez zijeme v zahranici. Ked farar zistil ze zijeme prec, najprv nam nechcel sobas ani povolit, ze na to potrebujeme povolenie z nemeckej cirkvi.. nastastie obaja mame slov.OP tak sme ho nejako ukecali ze my mame trvaly pobyt na SK. Ale zalezi od farara. A este budes dokladat OP na mestskom urade ale tam mozno staci aj pas, ale neviem to urcite.
@fadama ale pyta ale mozes sa preukazat pasom je to rovnoceny doklad
@fadama inak pozor farar chce aby ste mali nauky , a presne ako kocky pisu musis mat vypisanu ziadost na matrike
@bykaterina A aka je to ziadost ?
@fadama klasicka kde vpises ako sa volate a vasi rodicia a ake budete pouzivat priezvisko a ine hovadiny sa tam vypisuju
@fadama daj si do google ziadost o sobas matrika
@fadama a partner ma trvaly pobyt na SK? Lebo este ma napadlo ze maloktory farar zosobasi niekoho kto nepatri pod jeho faru (aspon jeden z partnerov) a tym ze nemas trvaly pobyt nepatrite nikam. A na mestskom podla mna tiez pozaduju aspon nejaku adresu a na pase ziadna nie je.
@bykaterina Tak najskor treba ist na matriku a az potom stym papierom za fararom ?
@evickaaa22 Ani partner nema TP ale ja este mam trvaly pobyt u rodicov ale uz idu predavat ten byt, tak mat nebudem
@fadama najprv za fararom ci vas vobec zosobasi a co nauky, lebo niektory pokial to nebudes mat ti sobas neurobi a druha vec je ako pise @evickaaa22 ze ci ta vobec zosobasi kvoli adrese tr.bydliska
potom az ked si dohodnes podrobnosti skocis na matriku a vybavis ziadost a potom spat farar. sobas a podpisanie zapisnice s pasom
@fadama najskor chodte za fararom a uvidite co vam povie, lebo na matrike uz oficialne spisujete datum a miesto sobasa. Ak dobre poznate, mozno vam povoli.
@bykaterina no ved aj tie nauky neviem ako by sme sa s fararom dohodli dufam ze bude akceptovat ze nemame vela casu co stravime na Svk.
@fadama no zalezi od neho, lebo mala by si ich absolvovat. chod tam alebo mu zavolaj budes mudrejsia
@fadama ako to ze nemáš občiansky?? Ani pas?? Predsa nejaky dokument, kartičku, musíš mať, kde máš svoje iniciály, trvalý pobyt, dátumy...