Potrebuje občiansky preukaz do pôrodnice?

zuzanashirly
13. dec 2016

Ahoj chcela by som sa spitat ci potrebujem občiansky preukaz ked idem do nemocnice rodit? prave som si zmenila adresu trvaleho pobitu a menim si opciansky. zatial som si ho nevimenila pretoze neviem ci ho budem potrebovat bude stacit ak poviem ze som si zmenila adresu a este som nestihla vibavit novi preukaz? dakujem za rady som zufala termin mam 15.12.2016 takze za dva dni 😨

mirka17
13. dec 2016

potrebuješ, musíš sa zaregistrovať na príjme

evina313
13. dec 2016

určite potrebujete OP. chodte až po porode. malo by to byt do 30 dni od zmeny pobytu

zuzanashirly
autor
13. dec 2016

@evina313 ano ale potom nebudem mat opciansky na matrike nebude to problem ?

mattkapd
13. dec 2016

Ale môžeš si to vybaviť aj teraz veď namiesto občianskeho preukazu ti ma polícii automaticky vystavia papier ktorý slúži ako náhradný obciansky

zuzanashirly
autor
13. dec 2016

@mattkapd a ten nahradny papier bude v nemocnici stacit?

l3yla
13. dec 2016

@zuzanashirly myslím,že by mal stačiť. Prípadne si zavolaj do nemocnice a prever. Napr. mne v banke papier zobrať nechceli,ale stačilo ak som priniesla pas.

simca06022011
13. dec 2016

Bude stacit ten papier, chod na policiu,vybav si novy... za poplatok ti aj prednostne vystavia rychlejsie ak by si velmi chcela. Vsade ti treba obciansky preukaz, cize je to jedno ci to budes odkladat alebo urobis hned... poporode ti zase bude chybat na kazdom urade... pripadne si povodny prefot pre seba, ak by chceli nahliadnut.. no mne ziadnu dramu kvoli OP nerobili v porodnici.. ani si to nepamatam :D

mata1001
13. dec 2016

OP mozes vybavit aj za 2dni za 24,50€.Papier ktory dostanes na urade by mal stacit-je to nahrada za OP.s tym papierom nic nevybavis na poste alebo v banke.ak mas platny cestovny pas tak to je rovnaky doklad totoznosti ako OP.

evina313
13. dec 2016

ja by som sa na to nespoliehala. pockala by som až po porode. na matriku pojdes pravdepodobne hned po porode a tam bydlisko nepreveruju. Do porodnice pride matrikarka spisat udaje o dietati a rodičoch. ich pobyt ich nezaujima.dieta automaticky dostane pobyt ten čo je v PC, nie na OP

moni244
13. dec 2016

Skoro si sa spamatala, nechapem, co si nejdes rovno vymenit obciansky, ved ten je potrebny vsade

alchemilkazltozelena
13. dec 2016

@zuzanashirly boze ten pravopis 😢

moni244
13. dec 2016

@alchemilkazltozelena nechcela som byt prva, co to spomenie, ale az oci bolia

alchemilkazltozelena
13. dec 2016

@moni244 to strasne nieco

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alchemilkazltozelena
14. dec 2016

@fidka79 Nove Zamky..tak vieme kolku "bije"

meganka13
14. dec 2016

staci ti aj ten papier, co je ako nahrada, kym mas novy obciansky. Ja som musela byt hospitalizovana, nestihla som si obcianku vybrat a manzelovi ju nechceli dat. Nebol s tym ziadny problem

mata1001
14. dec 2016

@meganka13 manzelovi ju nechceli dat? Pritom ju kludne mohol vybrat...to bola "ochota" uradnicky.