Ahoj chcela by som sa spitat ci potrebujem občiansky preukaz ked idem do nemocnice rodit? prave som si zmenila adresu trvaleho pobitu a menim si opciansky. zatial som si ho nevimenila pretoze neviem ci ho budem potrebovat bude stacit ak poviem ze som si zmenila adresu a este som nestihla vibavit novi preukaz? dakujem za rady som zufala termin mam 15.12.2016 takze za dva dni 😨
určite potrebujete OP. chodte až po porode. malo by to byt do 30 dni od zmeny pobytu
@evina313 ano ale potom nebudem mat opciansky na matrike nebude to problem ?
Ale môžeš si to vybaviť aj teraz veď namiesto občianskeho preukazu ti ma polícii automaticky vystavia papier ktorý slúži ako náhradný obciansky
@mattkapd a ten nahradny papier bude v nemocnici stacit?
@zuzanashirly myslím,že by mal stačiť. Prípadne si zavolaj do nemocnice a prever. Napr. mne v banke papier zobrať nechceli,ale stačilo ak som priniesla pas.
Bude stacit ten papier, chod na policiu,vybav si novy... za poplatok ti aj prednostne vystavia rychlejsie ak by si velmi chcela. Vsade ti treba obciansky preukaz, cize je to jedno ci to budes odkladat alebo urobis hned... poporode ti zase bude chybat na kazdom urade... pripadne si povodny prefot pre seba, ak by chceli nahliadnut.. no mne ziadnu dramu kvoli OP nerobili v porodnici.. ani si to nepamatam :D
OP mozes vybavit aj za 2dni za 24,50€.Papier ktory dostanes na urade by mal stacit-je to nahrada za OP.s tym papierom nic nevybavis na poste alebo v banke.ak mas platny cestovny pas tak to je rovnaky doklad totoznosti ako OP.
ja by som sa na to nespoliehala. pockala by som až po porode. na matriku pojdes pravdepodobne hned po porode a tam bydlisko nepreveruju. Do porodnice pride matrikarka spisat udaje o dietati a rodičoch. ich pobyt ich nezaujima.dieta automaticky dostane pobyt ten čo je v PC, nie na OP
Skoro si sa spamatala, nechapem, co si nejdes rovno vymenit obciansky, ved ten je potrebny vsade
@zuzanashirly boze ten pravopis 😢
@alchemilkazltozelena nechcela som byt prva, co to spomenie, ale az oci bolia
@moni244 to strasne nieco
@fidka79 Nove Zamky..tak vieme kolku "bije"
staci ti aj ten papier, co je ako nahrada, kym mas novy obciansky. Ja som musela byt hospitalizovana, nestihla som si obcianku vybrat a manzelovi ju nechceli dat. Nebol s tym ziadny problem
potrebuješ, musíš sa zaregistrovať na príjme