Potrebuje babka splnomocnenie od rodičov na riešenie problémov u lekára?

30. okt 2024

Baby, potrebuje stará mama , splnomocnenie od rodičov maloletého dieťaťa? Na riešenie problémov u lekára? Nakoľko rodičia sa o dieťa dostatočne nestarajú a ma to nežiaduci vplyv na zdravotný stav a psychiku dieťaťa ,tak stará mama by to rada vyriešila za nich .. samozrejme v prospech dieťaťa ..ďakujem

elviku11
30. okt 2024

Moja mama bola s mojou dcérou raz na kožnom a raz u pediatricky, keď som sa nemohla uvoľniť z práce. Normálne povedala, že je babka a malú vyšetrili bez problémov. Nikto od nej nepýtal splnomocnenie, ani mi nenapadlo ho spisovať.

autor
30. okt 2024

@elviku11 vieš boji sa moja mama , že nevysetria...tam ide o zanedbanú starostlivosť zo strany rodičov a napriek upozorneniam z jej strany , aby to napravili , tak klamali a dieta je na tom rovnako ak nie ešte horšie...

kacena4
30. okt 2024

zalezi ci ide o bezne ukony alebo vaznejsie napr. rozhodnutie o operácii a pod. ak sa rodicia nestaraju nech babka poziada o zverenie do starostlivosti sud rozhodne aj o tom, co mozu rozhodnut napr. umiestnenie dietata do skolky skoly ..

autor
30. okt 2024

@kacena4 tomu súdu sa chce vyhnúť , ono je to veľmi zložité , u nás bohužiaľ ...jednalo by sa o jednu operáciu a také vyšetrenia ako ortopéd , a tak ..

biba_18
30. okt 2024

ak pojde o zanedbanú výchovu, lekárka by to mala riešiť sama so sociálkou ...

kacena4
30. okt 2024

operaciu iba zakonny zastupca. ked som mala deti z decaku museli sme to riesit cez sud predbeznym opatrenim

simona92101
30. okt 2024

Na takyto ukon ako operacia urcite potrebuje splnomocnenie/suhlas rodica. Nemoze riesit za nich.btw,ak je ten stav taky zavazny,pediater na to rodicov upozornil?

betulinka1
30. okt 2024

Ak by potrebovala, tak podpis na takej plnej moci sa neoveruje pred notarom. Cize nech si pripravi ak budu pytat tak ukaze. Nejaky podpis staci.

autor
30. okt 2024

@simona92101 ako myslíš že upozornil? Rodičia vedia o operácii 4 roky kašľu na to , tak isto ma predpísané vložky do topánok,ktoré mu nekúpia , kúpia mu topánky u číňanov, malý Krivá na nohu už pár mesiacov , čo ho bolia nohy, nevládze prejsť poriadne ..chcel aby ho zobrali k doktorovi,mama ktorá je doma a nechodí do práce , na to kašle .malý nemá žiadnu klenbu na nohe..už sa na to nedá pozerať .. samozrejme že rodičia vedia

autor
30. okt 2024

@simona92101 a má 7 rokov, veď mu pokazia zdravie

januska12323
30. okt 2024

Nie, babka nemôže rozhodovať nie je zákonný zástupca. Lekár by mal podať podnet za zanedbanie starostlivosti.

autor
30. okt 2024

@januska12323 úprimne boli by sme radi , nech sa aspoň zľaknú keď už nič iné , ale nie su biti ani nič ,modriny nemajú , nie sú týraní

kandelabra
30. okt 2024

Priamo socialka by nepomohla? To ze nemaju modriny nevadi, ale ak je pravda co opisujes, ze dieta potrebuje operaciu a rodicom je to jedno tak to je problem. 7 rocne uz moze aj same porozpravat co je vo veci, plus by pomohlo vyjadrenie od lekara. Ved mu takto nicia zdravie na cely zivot.

bebebi
30. okt 2024

Aj v takomto prípade sa dá podať podnet na sociálku, konkrétne za zanedbávanie zdravotnej starostlivosti dieťaťa. Takéto prípady rieši sociálku rýchlo, tak do 2 týždňov. Rodičom bude udelené opatrenie a dohľad. Ak by ani toto nepomohlo, tak súd môže aj v takomto prípade odobrať dieťa.

zuzinka888
30. okt 2024

Myslim ze bezne choroby a zdrav lriblemy je mizne osettit v pritomnost stareho rodica/ ci ineho dospeleho- moja sestra bola s mojoh dcerou ked tam bola na prazdninach a osetrili. A mna sa nikdy ziaden lekar nepytal ci je to moje dieta. No ak by islo o nejaky zaktok v nemocnici- tam uz potrebujes podpisat ako rodic suhlas.

simona92101
31. okt 2024

Myslela som to tak ci rodicov lekar upozornil po zisteni stavu ze to treba riesit.ak ano a neriesia,tak by ste mohli v spoluoraci s lekarom podat podnet na zanedbanie starostlivosti