Máte niekto skúsenosť? Alebo stačí rodný list?
Okey, ďakujem vám🙂
@lulka321 no ist mohli 🙂 ale ked by ich zastavila kontrola bolo by to vtipne - potrebuje doklad z fotkou, vramci EU staci OP a mimo EU pas
ved ta karticka poistenca pokojne moze byt ineho dietata a ako si overia, ze som neuniesla niekomu dieta, ked tam nie je fotka - preto treba s fotkou
No, asi neprejde tyzden, aby niekto nevyrukoval s takouto otazkou. A mna by vazne zaujimalo, ako si niekto moze mysliet, ze do zahranicia nepotrebuje dieta cestovny doklad.
@e1i Tiez by ma tie davne casy zaujimali. Ci to bolo vtedy, ked sme boli este v spolocnom state?
🤦🤦🤦
Veď ísť môžeš jasne, aj do Maďarska, Rakúska a Poľska. A potom napíš, ako ľahko sa Ti dokazovalo, že to dieťa je ozaj Tvoje. Moja mama je z Čiech a pokiaľ sme nemali svoje pasy, musela ísť s nami ona, pretože sme boli v jej pase zapísaní. Keď brala moje deti, ktoré mali pas, musela som jej napísať splnomocnenie, že súhlasím, aby s ňou išli za hranice a je to moja mama. Ja neviem ešte koľkokrát sa niekto spýta, čo treba do cudzej krajiny pas.
@sasa1310 kamoska raz davno tak 25r dozadu spominala ze stacieval rodny list a op rodica. Ale to iste si myslela aj suseda ze do PL staci kartička poistenca a aj tak boli ale riskovali hrozne. Blbý ostane blbym. Doteraz o tom presviedca. Dcera ma OP s fotkou od 2m,hoci nas nikdy nekontrolovali nikde, netrufla by som si ist bez dokladu
@dskjhfdlkdjhl moze byt ze vtedy a žila v tom, ze aj potom.
Ja nechápem ze sa vôbec niekto na toto spýta🤦♀️
@marfa333 aj 8 mesacne, aj 8 tyzdnove, aj 8 dnove - KAZDE dieta potrebuje pas/OP s fotkou
@e1i no som na tomto svete vyše 40 rokov a neviem o tom, že by kedy stačil rodný list na cesty 🙄 možno tak za cisára Ferdinanda… dokonca nie je to až tak dávno ale aj samotný pas bol problém vybaviť a do zahraničia len vyvolení mohli cestovať, aj to s kadejakými obštrukciami, že pas bol najmenej. Deti mohli byť zapísané v pase rodiča a to je tak všetko.
Daj spraviť dieťaťu občiansky preukaz s fotkou, je to lacnejšie ako pas a napr. do krajín EÚ to stačí.
@e1i aj tu ti bude veľa žien tvrdiť, že netreba pas, stačí rodný list / kartička poistenca / vzorka stolice - a predsa to nie je pravda 🤷♀️
Realita je taká, že cez hranice v pohode prejdeš aj bez dokladov. Problém nastáva v prípade kontroly a tá môže byť kdekoľvek kedykoľvek, nie len na hraniciach.
Ženy ďakujem vám, ja som si to chcela len overiť. Do Čiech ideme až za dva mesiace, tak aby som stihla vybaviť malemu pas bez problémov, keďže viem, ze teraz si ľudia kvôli vojne vybavujú pasy hlava nehlava. Radšej nech som pripravená. Ďakujem za normálne odpovede. Amen
Kazde dieta potrebuje doklad s fotkou - OP alebo pas.