Ahojte potrebuje 5r dcéra pas do Maďarska ? Ďakujem
Každý člověk potřebuje do zahraničí doklad - v EU stačí OP, mimo EU pas. Bez dokladu riskuješ odebrání dítěte, pokud nedokážeš jeho totožnost.
Ano potrebuje pas alebo obciansky
potrebuje pas
@berenika39 a keď zoberiem rodný list ?
@zuzubb007 nemám ani jedno ani druhé
@katonova94 Ak je rodny list cestovny doklad, tak si ho zober a nes zodpovednost za svoje konanie.
@katonova94 rodny list nestačí, keby sa niečo udialo máte problemy
@katonova94 nie, potrebuje pas alebo obciansky s fotkou...ako prosim ta s rodneho listu ma policajt zistit, ci je to toto konkretne dieta???
@katonova94 ne, prostě ne, tam není fotka, tohle je jednoznačné, do zahraničí - musí! mít pas nebo op s fotkou. To samé platí pro dospělé - stejně tak i pro děti. Prosím, ani to nezkoušej, je to náhoda, nikdo vás nemusí kontrolovat, ale stačí tukanec s autem, policie, a budeš řešit mnohem horší starosti, než je pořízení pasu nebo OP.
@katonova94 Sebe tiez beries len rodny list? Ci dieta nie je osoba?
@anjelicek26 no normálne ... Iné doklady nie sú s fotkou ... Netreba sa vzrušovať
@katonova94 kazdy cestovny doklad musi mat fotku. Cestujes? Ano. Cestuje dieta? Ano. Nevzrusujem sa, ale tiez necestujes s rodnym listom.
@katonova94 Potrebuješ cestovný doklad s fotkou, to rodný list nie je
OP aj pas vieš vybaviť do 2 pracovných dní .. bez nich by som do zahraničia určite nešla
@dskjhfdlkdjhl bola to otázka
Čiže na otázku normálna odpoveď stačí .!
@patka06 hej teraz som to čítala
Diky
@katonova94 Odpovedala som Ti normalne.
@katonova94 iné doklady nejsou cestovní doklady..
@katonova94 kamkolvek za hranice SR musí mať dieťa pas, alebo OP s fotkou. Aj keď sa jedná len o 15 minútový nákup v Rajke. Málokedy zastavujú ale náhoda je sviňa...nikdy nevieš...ty môžeš dávať pozor ako chceš....ale niekto do vás drcne...dôjdu fizli a mate sakra problém...
@ckatka už som čítala vyššie aj písala ... Dám spraviť doklad do 2dni ;)
a uz je to tu 🙂 ani tohtorocna letna sezona nesklamala... vivat 😂
@elanor ?
@elanor nejde to letnú sezónu ani o dovolenku ....
@katonova94 to je v konecnom dosledku suma fuk.
Kazdy na cestovanie potrebuje cestovny doklad, resp. aby som bola presna - doklad totoznosti, tj OP (s fotkou) alebo pas.
Ziadny iny doklad, ci uz s fotkou, alebo bez nej, nieje dokladom totoznosti, preto ho nieje mozne pouzit.
Tak neviem, ako je mozne, ze sa kazdy bozi rok v tomto obdobi plus minus najde exemplar, ktory si mysli, ze jeho dieta je vynimka, a pre neho pravidla neplatia.
A vyhovorky typu - to nieje dovolenka / ved ideme len tot na pol dna 5 km za hranice / ale ved to ideme len do Ciech, to nejdeme do zahranicia a podobne bludy...
Keď len do Maďarska (v rámci EU) stačí OP , keď tvoje dieťa nemá OP tak jednoznačne PAS (údaje + foto) !!! V žiadnom prípade nie RL. 😉
@elanor počuj exemplár !.
O tvoj názor som nežiadala . A keď sme teda pri tom
Op s fotkou nepotrebuje !!! Nakoľko je tam čip pod ktorým tá fotka je . ;)
@brigitte93 vďaka už som vyjadrila vyššie
@katonova94 op s fotkou potrebuje🙂
@berenika39 nepotrebuje
Čítala som teraz paragraf
@katonova94 Zkus,možná, číst jinde.
Potrebuje pas alebo OP s fotkou