Ahojta maminky mam 10 mesacnu dcerku a chceli by sme ist na vyletik do polska ... len neviem ci musi mat mala pas alebo nie??? co myslite ::: mate s tym skusenosti???
@lucinnka850 musi,ale my sme boli uz aj bez pasu,lebo som ho zabudla doma,...a aj v Madarsku sme boli bez,...
Podla zakona musi mat pas, ale tiez sme skoro 3 roky chodili do HU bez.... A teraz aj ked pas mame (vybavovala som kvoli dovolenke, na recepcii od nas niekedy zvyknu pytat) tak ho do HU nenosime🙂)) Ale ak ideme niekde inde bravam ho...
@luba28 a boli ste aj v polsku??? nekontroluju to velmi???
nás kontrolovali, takže ja by som určite brala a neriskovala nejaké problémy
@lucinnka850 aj v PL a nikoho sme nestretli na kontrolu,..
musi mat pas,nás syn má od 2 tyzdnoch a to stále nosim zo sebou ked aj ideme len do madarska!
no baby a naprikald by som ho nemala a kontrolovali by nas tak co by sa mohlo stat???
@lucinnka850 nemáš ako dokázať, že to dieťa je tvoje. Čo urobiš potom?
@lucinnka850 stalo by sa to ze by vas zadrzali a dieta by dali socialnemu uradu dokym neoveria totoznost (zalezi na akeho policajta natrafis). mne sa to nastastie nestalo, pas pouzivame vzdy. ale neriskovala by som. ten pas nieje problem spravit, bud za 8e alebo do 2 dni za 31€
@brumka fuu tak to radsej neryskovat.. ved 8 eur nieje tak strasne vela :D radsej to ako si nechat vziat moje srdiecko
@sashabb no ved jasne ja som len nevedela ko to funguje ale dakuuujem za rady :D zajtra smer policia a vyn´bavovat pas :D :D
@lucinnka850 treba si uvedomiť, že kontrola nemusí byť len na hraniciach, ale kedykoľvek a kdekoľvek, môžu vás kontrolovať aj dopraváci... a teda okrem toho, že zaplatíš nie malú pokutu, tak budeš mať opletačky s dokazovaním, že dieťa je skutočne tvoje a to môže trvať naozaj dlho...
@simca06022011 to ťa tak veľmi obťažuje zobrať decku pas práve do HU? 😕 či tam máš také známosti, že problémy nehrozia? 😕
@lucinnka850 pas musí mať, to je podľa zákona
Zabudla som dodat ze môj svagor je colnikom a ani svoje deti nezobere nikam do zahranicia (ani len do HU)bez pasu lebo vie ze akú mastnú pokutu móze za to platit🙂
Samozrejme, že musí!!!
....už vo vlastnom záujme... Čo ak by sa niečo prihodilo? Taktiež všade mimo SR nosím aj európsky zdravotný preukaz poistenca.
@lucinnka850 uz musi
@lucinnka850 musi mat pas, pre deti je to povinne