Posudková komisia PN

16. jan 2024

Ahojte, som dlhodobo na PN od júna, počas toho som stratila zamestnanie. PN diagnóza sa po zhoršení zdravotného, hlavne psychického stavu zmenila na dg. od psychiatra. U neho sa liečim už 2r. Rok 2023 bol pre.mna zlomový, zhoršenie stavu, pridružené iné zdravotné ťažkosti.
Doktorka mi ohlásila, že budem musieť ísť pred posudkovu komisiu. Na čo sa mám pripraviť?
Už len to, že budem musieť niečo takéto absolvovať je pre mňa ťažké. Hlavne pri mojej dg. Pred cudzími ľuďmi, objavovať sa. To čo mám ja nie sú bolesti chrbta ale dosť súkromné a vážne záležitosti. Ako to prežiť? Čo ma tam čaká ...

alickapusinka
16. jan 2024

pozrie ťa prečíta dokumentáciu. Len teraz nie na všetko dávajú ID. Oboduje ťa a potom povie či si prešla alebo nie .A príde TI domov rozhodnutie či dostaneš niečo myslím ID na koľko percent a koľko budeš dostavať. Ak neuspeješ tak máš možnosť podať odvolanie.

autor
16. jan 2024

@alickapusinka ja ani neriešim ID , iba PN, na ktorej by som chcela ostať do konca februára mám ešte jeden zákrok a terapie. Ja mám ťažkú PTSD plus ďalšie veci k tomu.

isis234
16. jan 2024

Prídeš do ambulancie, kde bude tvoja lekárka a tiež lekárka zo sociálnej poisťovni, t.j. posudkový lekár. - (nikto iný) Pozrie zdravotnú dokumentáciu a bude sa ťa pýtať aké máš problémy. Všetko im povedz, aj to, že budeš mať ešte zákrok, že máš zhoršenie a budeš absolvovať ešte terapie.
Buď v pohode. Keď si dlhodobo PN je normálne, že sa predstupuje pred posudkovú komisiu. Naďalej budeš PN,

mogaa
16. jan 2024

posudkový lekár len kontroluje či je daná PN opodstatnená na tak dlhú dobu....každý lekár je kontrolovaný posudkovým lekárom, ten vie PN ukončiť, či napr.zrušiť vychádzky ak sú stanovené...Samozrejme spolu s lekárom môže riešiť aj adekvátnu liečbu a čo v danom prípade ďalej....

autor
16. jan 2024

Ja len nechcem opisovať dôvod prečo som na PN. Spôsobuje mi to strašné stavy, že ani lieky nepomahaju. Doktori ale nie všetci toto dokážu pochopiť. Aj keď mám stále odporúčanie od psychiatra v pokračovaní na PN. Cítim sa ako by ma podozrievali,.či iba nevyužívam systém.