Pošta zo sociálky

3. jan 2025

Ahojte, chcem sa spýtať kedy vam prišla posta zo socialky ked ste žiadali davku v nezsmestnanosti tak vyrozumenie od socialky ze kolko budeze dostavat vam kedy prišlo? Ja som podávala 3.12 a este furt nic ani v elektronickej ani normalna pošta lebo pani na urade mi hovorila ze v tomto velmi rychlo pracuju a zatial nikde nic. Tak len kolko ste čakali cca. Ďakujem

andaluzia12
3. jan 2025

Lehota je 60 dni …

autor
3. jan 2025

@andaluzia12 viem ze je 60 dni ale pani na urade mi povedala ze toto vybavuju rychlejšie ale pokial mi nepride papier tak v januari mi spätne vyplatia december nie?

parvinka0001
3. jan 2025

Evidovala som sa 2.11.2018 prišiel papier v polke januára s peniaze vo februári

autor
3. jan 2025

@parvinka0001 a to nevyplacaju spätne? Takze az vo februari mi pride za 2 mesiace?

parvinka0001
3. jan 2025

Áno vyplatili spatne. Mala som potom za 3mesiace

autor
3. jan 2025

@parvinka0001 a to preco az vtedy vyplacaju po 2/3 mesiacoch

parvinka0001
3. jan 2025

Neviem proste ani nedodržali 60 dní kým prišiel papier.

petamich
3. jan 2025

Lehota je 60 dni, ak stihnu skor vyborne ak nie, lehota je 60 dni, nasledne ti poslu aj spatne = vo vacsine pripadov dve davky. Desattisice ludi su na davkach, ktore treba spracovat, to k tvojej otazke preco to tak dlho trva 🙂

lilinka88
3. jan 2025

Pani na úrade by sa mala vyjadrovať iba k ich rozhodovaniam, nie k iným inštitúciám.
Ak ti napr PP skončil v novembri a do výpočtu je potrebný aj vymeriavací základ za tento mesiac, výkaz za november je zamestnávateľ povinný podať do konca nasledujúceho mesiaca, čiže je možné,že potrebný vymeriavací základ dotiekol do SP ešte len pred pár dňami. Prípadne sa môže prísť na nejakú nezrovnalosť v posledných rokoch, čo tiež trvá nejakú dobu, kým sa naporiadok. A v neposlednom rade nie si jediná, tých dávok treba vyplatiť tisíce

autor
3. jan 2025

@lilinka88 viem ze ano, ja som bola na materskej a pracovny pomer sme ukoncili dohodou k 2.12 a nasledne 3.12 som bola na úrade práce

lilinka88
3. jan 2025

Tak to ešte lepšie, mesačný výkaz za december môže byť až na konci januára. Takže kľudne čakaj dávku až koncom januára alebo vo februári

autor
3. jan 2025

@lilinka88 aha dobre, ďakujem veľmi pekne