Prosím, vie mi niekto poradiť ak som dnes naletela jednej podvodníčke a poslala som vopred peniaze na účet či sa to dá nejako zrušiť? Slovenská sporiteľna.
Jedine ist do banky a za poplatok banka poziada majitela uctu o vydanie €. Ak tak neurobi do 30 dni, banka poskytne udaje o majitelovi a mozes to riesit na sude, policii...
ano,poplatok je 10e a dotycna musi suhlasit s tym,ze vam ich mozu vratit na ucet
Kde to bolo kto to bol napis
mohla si hned volat na ifno linku banky
@veronikaszabova a aký dlhý čas mám na to, peniaze som jej poslala dnes poobede a písala spm jej, aby mi tie peniaze vrátila. Tvrdí, že hneď zajtra mi ich pošle. Tak neviem teda či jej môžem veriť alebo sa nemám na to spoliehať a mám ísť hneď ráno do banky alebo ako to mám urobiť.
Ako vies, ze je to podvodnicka, ked si tie peniaze poslala len dnes?
@nelca84 lebo ja som to celé zbúchala len v rýchlosti lebo mala veci ktore som surne potrebovala. A pani vyzerala byť celkom mila. Hned na zaciatku ma upozornila ze je to len prevodom na ucet tak som hned peniaze poslala. No a schvalne teraz ku veceru ked som si nasla cas som pisala kamoske nech jej skusi napisat ona o tie iste veci o ktore som mala zaujem tak jej napisala ze to je rezervovane ze o chvilu jej da vediet ci si to pani nerozmyslela (teda ja- mne samozrejme nikto nenapisal) A hned pisala ze pani jej neodpisuje tak ze to preda jej.
No zjavne robis veci narychlo, napisala si pani ze si jej tie peniazky poslala? Myslim predtym, nez si ju skusala cez kamaratku
@nelca84 áno ešte som jej aj doklad o zaplatení poslala.
Zrejme to bude potrebne riesit sudnou cestou ak nedostanes tovar za ktory si zaplatila.
Platby prevodom na ucet su bezne pri online shopoch, ale najprv obdrzis doklad o tvojej objednavke a nasledne prevedies peniaze na ucet shopu ktory po pripisani platby posle tovar obratom.
Mala si to riesit trocha inak. Kupovat veci od sukromnych osob je celkom nebezpecna vec kde lahko mozes prist o svoje peniaze. Musis dufat, ze tovar dostanes alebo, ze ti tie peniaze vrati spat ako slubila, inak to budes musiet riesit sudnou cestou.
ona je tiez slsp? chytro pizri ci su rezervovane, ci sa to este neda stopnut
@lija22 niesu rezervované 😪
skoda. pred par minutami som zo slsp posielala platby a este mi svieti moznost zrusit transakciu. uz mi aj sms dosla. tak plati to co pusala kocka hore 10€ je poplatok. a este moze veci poslat a bude to ok. drzim palce
@hopsadobrandejsa neprehanaj, predavam aj kupujem na bazare pravidelne a zatial som nemala ziaden problem, vzdy s platbou vopred, nehovorim, ze nie su podvodnici, ale v tomto pripade je predcasne hovorit o podvode
A napisala si jej ze srećo to chce dať ďalej, keď to patrí tebe lebo veď si za veci zaplatila?
Tiež sa mi nechce veriť, žeby ťa tu niekto oklamal.
Tiež nakupujem kvantum a žiadny problém
@nelca84
@hopsadobrandejsa
Presne tak, bežne sa používa prevod a nie len kvôli nepreberajicim dobierkam, ale aj kvôli cene poštovné.
Za ďalšie- na eshopoch sa už všade platí kartou. A to ti tiež žiadna objednávka nepríde prv, ako ťa po potvrdení presmerujú k platbe.
Autorka- nehovorím, že nie sú podvodnici, ale toto vôbec nemusí byt tak. Čo také špeci si si objednala ? Nemohla mať viac kusov na predaj ?
Nebola to manufactura bazar?lebo ta je klamarka
banka o klientovi nikdy neposkytne žiadne údaje
@veronikaszabova žiadna banka nedava žiadne informacie o majiteľovi účtu.
Zdravím vás,
chcem na začiatok podotknúť že aj keď ide o malé sumy ,nenechajte to ľudia tak a vlastne sa všetci,treba stotožniť cez banku majiteľa účtu a hromadne podať trestné oznámenie,kde sa celková škoda spočíta spolu,
potom sa určí jeden človek ,ktorý bude zastupovať všetkých poškodených a tým pádom sa uľahčia úkony a časovo skrátia.
Novinkou je že takto okrádajú ľudí napr.len o poštovné a dotyčným to prechádza pretože 99% ľudí sa na to vynašli ale ak by ste vedeli že denne zarobia len na opätovnom 500euro možno by ste to tak nenechali.
Tak vás chcem poprosiť aby ste to tak nenechali a postupovali potrebne kroky a nájsť si nato čas.dakujem
@dilino Nemáte pravdu,cesta je taká že treba cez svoju banku požiadať o vratbu ,ak dotyčný do lehoty tak neurobí potom nasledovne jeho banka vám sprístupní informácie a teda majiteľa čísla účtu a potom môžte ísť podať oznámenie,
ideálne je sa spojiť a všetci,ktorý poslali na to iste číslo účtu peniaze a zrata sa celková suma aka bola spolu tak bude presahovať určite priestupok a naplni sa skutkova podstata trestneho činu v tomto prípade podvodu,ktory bude klasifikovany ako zločin nakoľko bol spáchaný na viacerých ľuďoch
Ahoj mohla by si tu aj napísať o koho teda ide... Aby sme vedeli, že sa tej osobe máme vyvarovať...
@jurajvendet žiadna banka jej neda adresu meno a priezvisko klienta no to určite hej aj rovno zo sumou ktoru ma na účte.Brebudte sa áno polici áno ked ked okradne veľa ľudi že sa to spočita ale nie jednotlivcovi pride do banky povie okradol/okradla ma dajte mi jej adresu no iste to by som chcela vydieť aspoň netrepte.
@dilino hej DILINO
NAOZAJ SI DILINO A MEGA
cez banku sa požiada o vratbu a ak peniaze nevrátia banka poskytne po urcitej lehote udaje o majitelovi úctu
Dobri
neda,riesila som to pred dvomi mesiacmi,tiez slsp