Poškodené SPZ pri strete so zverou, ako postupovať ďalej?

dumcurik
17. sep 2019

Prosím, viete ako postupovať, ak máme poškodenú ŠPZ (je nepoužiteľné) pri nehode--strete so zverou? Žiadať o výmenu jednej ŠPZ alebo musia byť obe nové? Dakujem

hors
17. sep 2019

@dumcurik 33 € za tabuľky
Na výmenu jednej tabuľky z auta zabudnite. "Nie je možné vykonávať výmenu len jednej tabuľky s evidenčným číslom. Ak boli na vozidle vydané dva kusy tabuľky s evidenčným číslom,"

dumcurik
autor
17. sep 2019

@hors a tým pádom zmena TP, biela zelená karta resp poistky atď... Tak?

hors
17. sep 2019

@dumcurik pokiaľ viem tak by ste malii odovzdať obe ŠPZ a tie isté vám vydajú stým istym ŠPZ cislom

dumcurik
autor
17. sep 2019

@hors aha že s tým istým číslo, ďakujem za info :-*

hors
17. sep 2019

@dumcurik dúfam ze sa nič nezmenilo ale malo by to takto byt.

dumcurik
autor
17. sep 2019

@hors dakujem velmi pekne 🙂
a nevies este prosim nahodou preplati to poistovna cez HP?

e1i
17. sep 2019

@dumcurik s tym istym cislom iba za poplatok,ktory je vyssi ako tych 33€ za nove. Lebo sa robi duplikat a musia sa dve vyrobit. Osobna skúsenosť,radsej som dala nove

lila1988
17. sep 2019

@dumcurik určite ti povodne len tak nedaju, veď to sú extra náklady na výrobu. Ako veľmi je zničená? Prelomena na polovicu? My sme si SPZ po nehode vyklepali kladivom. Boli trochu dokrkvane, ale dalo sa😊

hors
17. sep 2019

@dumcurik toto neviem určite Vám poradia v poisťovni 😊

hors
17. sep 2019

@dumcurik

VÝMENA TEČ ZA DUPLIKÁT PÔVODNE PRIDELENÉHO EČ (RESP. PÔVODNE PRIDELENÉHO VOLITEĽNÉHO EČ):
UPOZORNENIE: AJ V PRÍPADE STRATY/ODCUDZENIA IBA 1 KS TEČ SA Z DÔVODU OZNAČENIA PRIDELENÉHO DUPLIKÁTU VYMIEŇAJÚ OBIDVE TEČ
Správny poplatok Jednotlivé položky Znenie položky
132 € 2 x 66 € vydanie 2 ks plechových duplikátov TEČ (osobné, nákladné vozidlo)
66 € 1 x 66 € vydanie 1 ks plechového duplikátu TEČ (motocykel, traktor, prípojné vozidlo)
248 €

1 x 182 €
66 €

vydanie 1 ks plastového duplikátu zadnej voliteľnej TEČ (osobné, nákladné vozidlo)
vydanie 1 ks plechového duplikátu prednej voliteľnej TEČ (osobné, nákladné vozidlo)

182 € 1 x 182 € vydanie 1 ks plastového duplikátu zadnej TEČ (prípojné vozidlo – platí len pre TEČ s rozmerom 520 x 110 mm)

hors
17. sep 2019

Malo tam byt 133e ale mobil mi napísal 33e a ja som si to nevšimla. Ospravedlňujem sa