Porušenie podmieky kvôli odškodnému

cic33
5. aug 2024

Dobrý večer,

Môj brat sa minulý rok pobil. Pred 2 mesiacmi mu prišlo rozhodnutie zo súdu kde bolo písané že musí zaplatiť odškodné poslednému, zaplatiť čiastku do Sociálnej poisťovne a do UNION. Dostal podmienku na 18 mesiacov. S poškodeným sa dohodol na splátkach, taktiež má splátkový kalendár zo Sociálnou poisťovňou. Do UNION poslal žiadosť ale zamietli mu to. Minulý týždeň mu prišiel papier s UNION že do konca tohto týždňa musí uhradiť tú sumu inak to posunu na exekúciu . Brat pracuje na stavbe na dohodu, takže pôžičku a povolené prečerpanie mu zamietli. Vyplatu má budúci týždeň. Chce to vyplatiť ale do konca tohto týždňa sa mu to nedá. Zálohu mu odmietajú dať, naša rodina s ním nekomunikuje a ja si nemôžem dovoliť mu požičiat takú čiastku nakoľko mám doma malé bábätko s ktorým chodím po lekároch. Ak by to nezaplatil presne na čas, brali by to ako porušenie podmienky a zavreli by ho ? Zaplatil by to hneď budúci týždeň. Do UNION telefonoval ale tam mu povedali že mu nevedia pomôcť. Ďakujem

natalienka12
6. aug 2024

@cic33 Ako znie vyrok? Ma tam uvedene toto? Podla paragrafu 287 odsek 1 Trestneho poriadku uhradit spol. Union sumu…?

cic33
autor
6. aug 2024

@natalienka12 podľa paragrafu 287 odsek 1 je obvinený povinný zaplatiť poškodenej UNION

natalienka12
6. aug 2024

@cic33 Nie je to porusenie podmienky.

cic33
autor
6. aug 2024

@natalienka12 takže ak by to zaplatil neskôr o ten týždeň, nebrali by to ako dôvod ho zavrieť ? Ďakujem

natalienka12
6. aug 2024

@cic33 Nie.