Porušenie dobrého mena

otazka24
1. sep 2021

Ahojte! Mala by som takú otázku, na určitej službe máme menší nedoplatok. Firma mi poslala výzvu, nie je s tým žiadny problém už je to uhradené. Podstatné je že keď mi zasielali výzvu na úhradu dlhu, tak to uviedli na obálku doporučeného listu. Existuje na to nejaký paragraf že by sa to nemalo uvádzať? Vopred ďakujem

kitycat
1. sep 2021

@otazka24 nemas na mysli slovo poskodenie a nie porusenie?
A myslim, ze to na tej obalke je prave preto aby to clovek otvoril uhradil a nenarastali penale. Pani postarka uz zabudla, ze ti nejaka vyzva dosla neboj..

otazka24
autor
1. sep 2021

@kitycat ďakujem za opravu 🤭 nie je to o poštárke,nepáči sa mi prístup. Je veľa typov ľudí, stačí aby sa o tom dozvedel jeden človek a vie o tom celá dedina...

alenah31
1. sep 2021

@otazka24 poškodiť dobré meno ti môžem nepravdivým výrokom podaným slovne alebo písomne a spôsobím ti tým majetkovú resp. nemajetkovú ujmu, ktorú vieš preukázať. Niektoré firmy si bežne označujú zásielky - buď majú také "lepky" alebo si to dokonca dávajú priamo tlačiť na obálky. Vymáhačské spoločnosti ako napr. Intrum justitia či eos-ksi to majú ešte aj zeleno či oranžovo krikľavo vyznačené (podľa toho či je to len výzva alebo už upovedomenie o vykonávaní zrážok....atď.). Je na tom, že si dlžník niečo nepravdivé? Keby bol na to paragraf, že sa to uvádzať nesmie nikdy si to nedovolia.