Portál Služby zamestnanosti

27. júl 2022

Ahojte, prislo mi potvrdenie o evidencii na UP a list s udajmi na portal sluzby zamestnanosti. Prosim vas cez to musim nejak dokladovat ze si hladam pracu? Ked som volala s pani z UP tak mi povedala ze po evidencii sa mi o take 2-3 mesiace ozvu 🤷‍♀️ tak teraz neviem. Pracu si nehladam, po vela odpracovanych rokoch si chcem vycerpat podporu a po tomto obdobi viem kde budem pracovat. Len mi nie je jasne ci na ten portal musim chodit alebo to mozem ignorovat.

michkat
27. júl 2022

Nie, nemusíte, môžete si hľadať prácu osobne, ale namiesto toho aby ste šli osobne sa uchádzať a nechať si oraziť papier pre urad, keď pôjdete na podpis tak cez ten portál môžete reagovať na nejaký inzerát a oni to majú prepojené, čiže už nebudete musieť prísť s opečiatkovanym papierom, že sa uchádzate o prácu. Ak sa mýlim, kľudne ma niekto opravte.

autor
27. júl 2022

@michkat dakujem moc za odpoved, prosim vas a ten papier na orazenie to je nejaky specialne tlacivo? Vobec netusim ako to chodi, pani mi nic nepovedala, vsetko sme riesili emailami a ked som volala ze co teraz dalej kedy sa mam dostavit osobne tak povedala ze my sa vam za take 2-3 mesiace ozveme. To znamena ze budem musiet preukazat hladanie prace aj za tie 3 mesiace?

michkat
28. júl 2022

Ak vám nedali také tlačivo alebo vám neprišlo poštou tak čakajte, kým sa neozvu. Môžno vám to tlačivo príde poštou. Podstatné je vlastne toto: povedali vám kedy sa máte najbližšie dostaviť na podpis? Lebo toto tlačivo dávajú oni aj s preukazom, kde Vám napíšu dátum najbližšej návštevy úradu.

autor
28. júl 2022

@michkat nie to vobec, ja som volala s tym ze ako teraz dalej, ci je potrebne dostavit sa aj osobne a ona len ze sa ozvu potom oni...tak neviem no 🤷‍♀️ tlacivo mi ziadne neposlali 🤷‍♀️

michkat
28. júl 2022

Tak teda asi ozaj len čakať a oni si s vami dohodnú stretnutie. Ak vám nik nepovedal kedy máte prísť na podpis najbližšie, zjavne vás budú ešte len kontaktovať. Nič zlé však nespravíte, ak im zavoláte s jasnou otázkou či sa MUSÍTE cez ten portál prihlásiť, pretože teda pokiaľ ja osobne viem, tak povinné to nie je, je to len náhrada za fyzické hľadanie práce, ktoré im potvrdíte potvrdeným tlačivom od daného zamestnávateľa v dátume, ktorý vám oni určia. Myslím, že môžete len čakať kedy vás kontaktujú, ale ako vidím všade to funguje inak, preto len pre vlastný pokoj by som opäť zavolala s touto konkrétnou otázkou. Viac vám neviem poradiť, za opýtanie nič nedáte, sú tam od toho koniec koncov. 🙂

autor
28. júl 2022

@michkat ďakujem za odpoved. Velmi si mi pomohla ❤