Chcem poprosiť o radu mamičku alebo pani, ktorá pracuje alebo pracovala na socialnej poisťovni ohladom dávky v nezamestnanosti....budem vdačná za každú radu.dakujem
Ide o to že moj zamestnavatel mi dal vypoved z organizačných dôvodov, proste končia k 30.06.2018, daju mi 2-mes. odstupne. pracujem tam od 01/2016 a pred tým som pracovala od 08/2013 takže narok mi na davku v nezamestnanosti vznikne.Som momentalne na rodičovskom príspevku malá ma 1 rok, chcem sa opytat že či si o tu davku môžem požiadať aj po skončení RP alebo musím teraz v júli. dakujem za odpovede...
@majolenka11
Môžte tak, aby ste za posledné 4 roky mali 2 roky poistenia v nezamestnanosti (zamestnania).
@draik nerozumiem vašej odpovedi, ja viem že mam na davku narok, ale či ju môžem vyčerpať o 2 roky po skončení RP, to som chcela vedieť.dakujem
@majolenka11 davku nezamestnanosti mozes cerpat po skonceni RP, ked poberas RP ti aj tak davku v nezamestnanosti nepriznaju, nemozes poberat dve davky naraz, jedine, ze RP by poberal manzel a ty nezamestnanecke teraz, alebo teda po RP ako som pisala v prvej vete 🙂
@bleblu velmi pekne ti Dakujem za radu👍🏻😉🤗
@majolenka11
Do dvoch rokov po skončení pracovného pomeru. Niekedy (=ak za posledné dva roky nebol príjem pre platenie poistenia v nezamestnanosti) sa oplatí vyčerpať deň dovolenky (v posledný deň PP)+zvyšnú dovolenku preplatiť, čo vedie k maximálnej podpore.
@draik ja som tam mala iba 2,5 dňa na preplatenie... lebo som pred materskou bola PN takze mi za r 2017 nevznikol nárok na dovolenku. A uz to účtovnícka ukončila....preplatili mi v poslednej páske odstupné a dovolenku. Tam mi vyšiel tiež slušná hrubá mzda. To mi vypočítajú z toho o tie dva roky ked mi skončí rodičovský?
Na konkrétnu otázku dostanete skôr odpoveď.