vysvetlenie: po tom čo som sa odhlásila kedysi z trvalého pobytu na SK a išla do zahraničia a vrátila sa už sa nemám kam prihlásiť. Žiadna rodina, žiadne záväzky kto by ma prihlásil a ohlasovňa pobytov ma nemôže prihlásiť na základe tohoto zákona: Že vraj môj posledný trvalý pobyt by musel byť na Slovensku a potom by ma vedeli zaregistrovať na ohlasovni tak ako to robia bezdomovcom, alebo iním...Ale dali mi tento návrh, že stačí ak ma niekto hocikto prihlási na trvalý pobyt na čo i len deň a následne na druhý deň odhlási a už mám právo sa hlásiť na tej ohlasovni, kde ma prihlásia na obec..Bývam v podnájme kde majitelia sú nedostupní a ja sa nemôžem dostať k žiadnej sociálnej a zdravotnej pomoci a visím tak s dieťaťom vo vzduchu - proste nedostávame nič aj keď máme nárok a ja som sa ocitla v hmotnej núdzi a nemôžem ani k nijakým doktorom nakoľko nie som nikde evidovaná. potrebujem si vybaviť občiansky a bez toho nemôžem nič.
Preto prosím dobrého človeka, ktorý by ma prihlásil len na ten jeden deň-..aj za odmenu.. To sú blbé zákony.. ☹
uf... neviem či tu na MK niekoho takého nájdeš... to naozaj nemáš žiadnu rodinu? sorry, tomu celkom neverím...
§ 5
Občan, ktorému bol trvalý pobyt zrušený podľa § 7 ods. 1 písm. d) až g) a ktorý sa nemôže prihlásiť na trvalý pobyt podľa § 3 alebo 4, sa môže prihlásiť na trvalý pobyt v ohlasovni v mieste, kde sa zdržiava. V takom prípade občan predkladá iba doklad podľa § 3 ods. 8 písm. a), ak ho nemá, doklad podľa § 3 ods. 8 písm. b) a ako miesto trvalého pobytu sa uvedie iba obec pobytu. Adresa sídla obecného úradu tejto obce je adresou takého občana na účely doručovania písomností od orgánov verejnej správy a iných štátnych orgánov a na účely zápisu do zoznamu voličov. Obec je povinná spôsobom v mieste obvyklým, najmä oznámením na úradnej tabuli, upozorniť prihláseného občana, že mu bola alebo že mu má byť doručená písomnosť.
http://www.zakonypreludi.sk/zz/1998-253
Podľa tohto by si nemala mať problém. Skús sa na to odvolať.
však sa prihlas na trvalý pobyt v obci,bud kde žiješ alebo odkiaľ pochadzaš 🙂a škoda že to máš ako otazku už ti nebudem vedieť odpovedať