Ahojte, chcela by som sa opytat, ako sa plati poplatok notarovi za dedicske konanie. Mame uz termin, plati sa to na mieste v hotovosti? A tiez, ako dlho potom trva, kym nam budu prevedene prostriedky z dedicstva na ucet? Nie som si ista, ci notarske poplatky nebudu dokonca viac....Dakujem pekne.
@lenka2813 Vdaka.Mal to by byt posledny termin, zatial sme komunikovali (dnes) mailom, takze zrejme poslu aj oficialny list.
My sme platili tam v hotovosti ale za aku dobu prislo dedicstvo na ucet, to uz si nepamatam, myslim ze okolo mesiaca to mohlo byt
Nam uz potom neposielali ani list, tiez som ho cakala. 😃 Len zavolali, ze kedy sa mozeme dostavit, aka je vyska toho poplatku, aby sme si to vedeli prichystat.
A mate len uvodne stretnutie alebo posledny termin? Nam vysku poplatku oznamil notar predom, je to určité percento z aktiv po zosnulom a platili sme ho tam v hotovosti. Ale da sa dohodnut aj inak, aj na splatkach.
A prostriedky z dedicstva, ak myslis co mal na bankovom ucte, to sa riesi potom v prislusnej banke. Pridete tam s uznesenim a do max mesiaca vyplatia.