Ahojte,
chcela by so poradiť s uknčením PN. Mám COVID a zajtra mi končí karantená (5dní) a teda ked už nemám žiadne príznaky tak by som chcela ukončiť PN. Doktorka mi vystavila papierovú s tým že neudala koniec PN. Je možné že by som v pondelok nastúpila do práce a ona by mi ju spätne ukončila ? Alebo to tak nefunguje a musím byť ešte v pondelok na PN, zavolať doktorke nech ju ukončí a nastúpiť až v utorok.
Ďakujem za pomoc.
V práci odovzdáš čo? O ukončení, obzvlášť karantény, rozhoduje lekár
V pondelok zavoláš, podľa toho čo povie doktorka sa zariadis. Mňa nútili nastúpiť, však mi skončí karanténa, mala som dosť rozumu aby som nenastúpil, lebo marodku mi doktorka potiahla ešte týžden, lebo mi nebo dobre
Ano,mozes to tak spravit.
@lilinka88 asi uplne nie ked doktrka ordinuje len cez telefon a sama mi povedala že niekto je 5 dni a niekto 10 a preto to riešim a nakoľko sa citim dobre chcela by som ju ukončiť.
Tak načo sa potom pýtaš,ak nie si spokojná s odpoveďou? Urob si ako ty chceš a uvidíš...
ty si svojvolne nemôžeš sama ukončiť PN ani doktorke povedať kedy chceš v tomto prípade PN ukončiť....oficiálna karanténa je síce 5dní, ale záleží na lekárovi kedy v prípade covidu PN ukončí....hlavne ak si mala nejaké príznaky.....sú lekári čo ti pri covide PN skôr ako za 10dn neukončia...okrem toho aj tak po 5 dňoch musíš nosiť 5dní všade respirátor....a uamestnávateľ bude určite chcieť doklad o ukončení PN, pravdepodobne aj aby si si urobila negatívny test...ono infekčnosť netrvá "len" tých 5dní
určite si treba ráno zavolať doktorke a asi bude aj chcieť aby si si urobila test a bol negatívny.....nikto na MK ti neodpovie na to či ti lekárka tú PN ukončí alebo nie a ty skôr ako ju nemáš ukončenú do práce ísť nesmieš
To záleží od tvojej lekárky a zamestnávateľa,či sú ochotný podstúpiť takéto riziko.