Pomoc pri vyplnení DPFO B

18. mar 2021

Ahojte, rada by som sa ak sa da, poradila ohladne vyplnenia DPFO typ B. Prvy krat sme s manzelom zacali prenajimat byt a vyplname si teda prislusne danove priznanie. Je tu nejaka osobka, ktora sa vyzna a by mi pomohla pri par otazkach? Napr, ako zdokladujem naklady? Prilozim zmluvy- tv+internet, energie, voda, odpady.. ? Alebo prilozim vypis uctu kde budu zosumarizovane platby v roku 2020? Tiez, ma ,aujima ako je to so zaradenim bytu do obchodneho majetku. Mozem to aj ja ako FO zaradit? Dakujem tym, ktore sa naozaj vyznate alebo mate skusenosti za odpovede. 🙏🙏🌞

draik
18. mar 2021

1 Daňovo uznateľné výdavky máte uvedené na webe FS (zmluvy sa neprikladajú, robíte si evidenciu príjmy/výdavky)
2. Môžte, ale tým pádom pre prípad jeho predaja bude príjem oslobodený od dane až po piatich rokoch od vyradenia bytu z OM

autor
18. mar 2021

@draik dakukem, takze iba si doma vediem evidenciu a nic nedokladujem ako prilohy? Spravne? Cize danovy to nekontroluje, alebo iba namatkovo? Ja som myslela ze sa musi vzetko prilozit ako doklady, kazda FA, platba atd..

draik
18. mar 2021

Nechajte si to niekomu radšej urobiť.

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz