Vie mi niekto poradiť, 2020 januar február som bola RD, marec až október som bola na materskej, od 13.10 som mala dv do 31.10, vtedy mi skončil PP (dostala som odstupné) a od 1.11 som na podpore, mám si podať daňové priznanie? Vôbec sa v tom nevyznám, za rady ďakujem
zrazili ti daň za odstupné a dovolenku, ak áno tak požiadaj posledného zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane a zrazenú daň ti vrátia (do 15.2. písomne, je na to tlačivo)
@violet88 buď si požiadaš o ročné zúčtovanie alebo si urobíš daňové.......vrátia ti minimálne tú daň, ktorá ti vznikla pri dovolenke a odstupnom......
máš ročné zúčtovanie? potom už nemusíš robiť nič
ale nie je to náhodou Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch?
najprv pozri čo máš doma a napíš potom budeme riešiť ´dalej
kto im robil účtovníctvo? mali zamestnanca, alebo externú firmu? aj po skončení podnikania sú povinní uchovávať agendu o zamestnancoch
@violet88 pokiaľ firma skončila k 31.12.2020, tak je povinná zaslať všetkým zamestnancom potvrdenie o príjme za rok 2020 a si si povinná podať daňové priznanie, pokiaľ si presiahla sumu 2 207,10€.....materská a podpora sa do toho nezapočítava....
@juliatriscova ďakujem, presiahla som spomínanú sumu, takže si to budem musieť spraviť sama
kontaktuj tú externú firmu s tým, že ti nezaslali Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch, sú povinní tak urobiť do 10.2.
@violet88 urcite si podaj, mal by ti vyjst preplatok na dani a vratia ti ju spat ;)