Pomoc od obce proti susedovi

pumpkins
24. feb 2024

Ahojte. Chcela by som sa spýtať či niekto má reálnu skúsenosť s §5 OZ pokojný stav od obce. Mám suseda čo si nedá povedať už som to tu popisovala. Právnik mi radí sa obrátiť na obec, ale podľa toho čo som čítala neviem či môžem naozaj žiadať o ochranu obec. Tí právnici tiež raz vravia jedno potom druhé. Už ste tu niekto reálne na obci žiadali podľa tohto § o riešenie pokojného stavu? Ďakujem.

alickapusinka
24. feb 2024

A čo robí sused.

alex49
24. feb 2024

https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/sused-neberie-na-nic-ohlad/?page=3&scrollto=first
a už si aj niečo riešila cez políciu, obecný úrad, živnostenský úrad, daňové?

chica007
24. feb 2024

Podaj na suseda trestne oznamenie na policii za nebezpecne vyhrazanie, ktore narusilo tvoj kazdodenny zivot - toto nezabbudni uviest inak to zamietnu lahsie, Mas to zadarmo, oni to spisu do zapisnice a sused ma neprijemnosti, no a podavat trestne oznamenia mozes kolkokolvek chces

pumpkins
autor
24. feb 2024

@chica007 Bojím sa , že keď to dám na políciu tak mi môže niečo spraviť. Chcela som to riešiť inak . Všetci ma odhovaraju, lebo je to človek čo chodí na psychiatrii.

pumpkins
autor
24. feb 2024

@alex49 Áno to je on. Rodina sa bojí, že mi niečo spraví. Riešila som s právnikom.

pumpkins
autor
24. feb 2024

@alickapusinka V krátkosti nelegálne opravy.

zuzinka888
24. feb 2024

Nie, sused si nemoze robit na svojom pozemku co chce. Teda moze ak tym neobtazuje susedov. Sused nesmie nikoho obtazovat nadmernym hlukom, prachom, smradom... su na to aj paragrafy. Sice neviem presne detaily ake znamy si musel prestahovat stolarsku dielňu, ktoru mal doma. Susedia sa stazovali na " dreveny prach" hluk - rozne frezy, brusky, farby..... no neviem ci to slo cez obec ale viem,ze sa radili s pravnikmi ale ci to islo cez sud 🤷‍♀️🤷‍♀️?

pumpkins
autor
24. feb 2024

@zuzinka888 Ďakujem to viem , že nemá čo obťažovať. Mne sa právnici nezhodli. Jeden, že na obec žiadať o pokojný stav a ďalší na súd. To je asi ako s lekármi. Zajdes k dvom máš dva názory. ..Preto som chcela, že skúsenosť s obcou.

zuzinka888
24. feb 2024

Tak od toho je potom sud- aby rozhodol, ale to je na dlhe lakte. Viem,ze aj starosta mize prehovorit do duse.Skoda,ze nie je trochu ustretovy- niet nad priatelskych susedov.

nwnw
24. feb 2024

@pumpkins no neviem ci pochodis. U nas s takymito nepochodili. Hluk, psy, smrad.. celu ulicu terorizuju. Policia to neriesi, psov odvezu ked behaju, zas si ide po nich. No.a takych susedov je vsade dost. My sme tiez nasim ožranom od vedladohovarali, ze o 2:00 sa neziape na terase, az novy sused ich spacifikoval.

pumpkins
autor
24. feb 2024

@nwnw A ako ich spacifikoval ten nový sused. Ručné a stručne? No ja viem, že ich je kopec týchto mentálne oslabených susedov, ale tak treba riešiť. Bolo by dobré keby aj tie zákony neboli také bezzubé. Najhoršie je, že ostatní susedia si ťa nezastanu a sú radi, že sa to deje tebe a nie im. No uvidím čo poriešim ja.

chica007
24. feb 2024

@pumpkins Psychiatricka diagnoza je velmi nebezpecna, zvlast ked ma papiere, ze je psychiatricky pacient, v podstate si moze robit cokolvek az kym niekoho nezabije ci neprizabije a pod., no a potom sa zvali vina na lekara a ten sa z toho vyzuje, ze on predpisal lieky a to ze psychiatricky pacient lieky nebral tak on zato nemoze a ze tato jeho diagnoza este sa nezatvara do liecebne a dalsie zvasty urcite poznas... Ved si vsimni , ze kazdy utok od teroristov je v novinach ospravedlneny ze pachatel trpel psychickymi problemami tak chudacik zato nemoze ani on ani cela ich teroristicka bunka.

pumpkins
autor
25. feb 2024

@chica007 No áno toto ja práve riešim a rodina sa bojí že mi niečo spraví. Je už,na invalidnom dôchodku plnom od minulého roka. Napadol ženu svoju bola polícia a riešili. Žene sa to zrejme páči,lebo žije stále s ním aj s deťmi. Fakt mi to tak pripadá. Toto nechápem. Je viac pri tých čerepoch čo opravuje ako s rodinu. No lieky berie ,lebo keď som mu dohovárala bol taký spomalený, ale plne si uvedomoval, že mi lezie na nervy s tým čo robí. Sám mi to povedal ,ale vidíš ide svoje ako totálny hulvát .S jeho poruchu osobností je to na kudlu to si plne uvedomujem. Ale nepáči sa mi rada nerob nič. Ja sa odsťahujem z domu čo som si prerabala opustim záhradu, ktora je mojím potešením a pako si bude žiť ďalej svoje...Toto nechcem.

nwnw
25. feb 2024

@pumpkins netusim ale asi boli viaceri. Turaz v noci bolo hulakania a oplzlosti, potom este tyzden dohry ako ziapali po sebe a od vtedy uz 2r nemaju tie navstevy pribuznych. Oni sami o sebe az tak nerobia zle, len rodinu maju dakde z osady alebo co.