Dnes som mal malú dopravnú nehodu,buchli sme sa a po privolaní policii som bol uznany ako vinnik nehody. keď je už všetko vypisane ale ešte sa nič neposielalo do poistovni ,dá sa niečo zmeniť keby som šiel na dopravnú policiu?vinnik sa urcite necítim len keď sa to stalo môj mozog vypol a argumenty zo mňa nesli, nasnezilo a zena mala letne gumy ja zimne, polícia si to asi nevsimla..ci už ked policia ma o tom záznam tak je to vybavene a nedá sa stým už nič robiť?ja mam len čuchnuty zadný blatnik, žena poškodený blatnik plasty a necítim sa žeby sa to malo platiť z mojej poistky, ja som robil všetko čo sa dalo aby som sa tomu vyhol
kto tukol do koho?
@matus9909 toto všetko si mal povedať na polícii, nie na MK... a pochybujem, že polícia si asi nevšimla, ako píšeš, pneumatiky,,,takže nenarobíš s tým nič..
@matus9909 však snáď vieš kto do koho nabúral kto je vinník
Čo ste sa ťukli so ženou😂? Lebo tak som to pochopila. A auto na zmiešaných pneu?? Ja si myslím, že to je blbosť, veď to nemôže takto jeden muž popísať situáciu a ešte písať na ženské fórum😂😂😂
Vieš, realita je taká, že nejde o to ako sa citis, ale čo sa reálne stalo. Nacuval si do nej? To s pneumatikami a snehom nemá nič.
Zvycajne, ak ta niekto nabura odzadu, byva to jeho chyba.
Ale vinnik budes ty, ak si cuval. Alebo vosiel z vedlajsej na hlavnu (a zle odhadol, ci to stihas sa zaradit do premavky). Alebo si predbiehal, alebo sa preradzoval do vedlajsieho pruhu a neodhadol odstup od druheho vozidla, pred ktore si sa daval (a nebol to ani zip-line, resp. si ty prave v zip-line nedal moznost sa jej zaradit a schvalne si pridal, aby sa musela dat az za teba). Alebo si nahle spomalil bez dovodu (ziadna prekazka pred tebou).
Zatial mi dalsie dovody nenapadaju, kde by ta nabrala odzadu a nebola to jej chyba, resp. zeby miera jej zavinenia bola mensia.
Ak už rozhodla polícia, je to nemenne a prihliada na to poisťovňa. Ak chceš byt k***t, tak mozes poistovni uviest, že je spoluvinna. Oni jej veľmi radi nezaplatia polovicu skody. Ona si Chuderka dá opravit auto do servisu, kde jej povedia, že napriklad z 3000eur faktury si z vacku musí dat 1500, čo teraz pred Vianocami bude pre ňu riadna palka, miesto toho, aby to zaplatila bohatá poisťovňa. A može sa s poistovnou súdiť. Ak chceš robit cudzim ludom problemy, tak to urob. Kazdemu sa všetko vrati. Mne toto spravil tiež jeden chlapec (nabúral do mna, keď som stala a uviedol poistovni, že som nedala smerovku, ktorú som mala) a poisťovňa mi nezaplatila polku skody. Takze podľa poistovne mozes byt za vinnu, aj keď minútu stojíš na hlavnej a niekto z vedľajšej do teba nabura, lebo sa nekuka, že púšťaš iné auta. Ja by som sa na seba nevedela pozriet do zrkadla, keby som toto niekomu spravila. A ako vieš, že nemala zimné? Ešte nie je povinnosť mat na Sk zimné s označením snehovej vlocky, aj keď mohla mat zimné a mohla mat kľudne celorocne.
@matus9909 Môžte skúsiť zavolať polícii alebo aj poisťovni, že tam nie je uvedená táto skutočnosť, lebo to je dosť závažná vec, že ona mala letné pneumatiky.
@tramtada31 čože?! Veď predsa pri spoluvine sa preplatí všetko (tebe z jeho poistky, jemu z tvojej) akurát zaplatíš percento spoluviny, ktoré ale určite nie je polovica - väčšinou tak 10%, a aj to ide z toho PZP (v podstate tých 10% spoluvina je odrátaná od výslednej sumy).
ty sa musíš veľmi nudiť... absolútne nekonkrétny popis nehody, hodený úplne nelogicky na ženské fórum, po prvom príspevku žiadna reakcia alebo odpoveď na otázky... rob radšej niečo užitočné
@petracandle nepreplati sa z jeho PZP všetko, len polovica pri spoluvine. Pri uplatnení z PZP sa neplati spoluúčasť. My sme to dali na sud, lebo som mala par dni nove auto a ešte neuzavreté havarijnú poistku, takze z tade som si nevedela uplatnit náhradu skody. Ale je nonsens, že ty keď stojíš na mieste a nemas možnosť ovplyvniť zrážku, tak si spoluvinna, lebo to takto magor uvedie poistovni. A to aj podla rozsahu skody museli vidiet, že som sa nehybala, lebo sa mi zapichol do oboch dverí a neboli tam deformity, ktoré by preukazovali, že bolo auto v pohybe, čo by bolo tiež irelevantné, lebo som mala prednost.
A čím si mal.byt vinný? Keď to teba ona zo zadu buchla? Však zbehni na políciu a spýtaj sa. Papiere do poisťovne... ktoré kde? Na mieste sa písalo to kopírovacie = zobrali sme si. Ale potom som pre poisťovňu vypisovala ďalšie kde som popisoval situáciu. A tam by som to dala.ako sa stalo. Poisťovňa to kľudne môže napadnúť a ešte príde aj škodu obzerať znalec.
Bohužiaľ je to len môj názor ze sa stým dačo dá robiť. Presne pre toto je dôležité v tom momente ako sa takéto stane mat duhapritomnost... A poukázať na chyby a veci.. však.ked do mňa niekto narazí a ja som nič neurobila (nezmenila zrazu smer, nezabrzdila v sekunde atd) tak asi ten za mnou robil co nemal. Nepozeral na cestu, nedodržal vzdialenosť, ma dačo s brzdami alebo sa mu šmýka na zlých pneumatikách.
Ono nehody treba ducha prítomné riešiť lebo jedna vec je spoluúčasť ešte aj zvýšia poistné atď...
@tramtada31 to ma mrzí. Preto by som nejazdila na aute, kde nemám platnú havarijnú a pzp. A preto mám v aute kameru. A nechápem, prečo vám robili takéto problémy, nakoľko švagriná mala teraz škodovú udalosť, kde bola ako spoluvinník a postup bol presne taký ako som napísala, čiže jej iba 10% odrátali z napočítanej výšky škody (Union) a tak som to aj vždy brala. Nech sa k tomu vyjadrí niekto, kto s tým pracuje
@mondolina presne toto som sa chcela spytat.
zaplatenim blokovej pokuty si priznal zavinenie a nie je cesty spat.
@petracandle ja mám stanovisko právnika a podanu zalobu pripravovanú právnou kancelariou už na súde, takze je to ako píšem. Ono bez havarijnej poistky je jazdit v pohode (ja som šla len pre dieťa do skolky, takze žiadna dlha jazda), pokial do teba niekto nenabura a ty si schopny vodic, sám skodu nesposobis. Kamera v tomto prípade zbytočná. Bol to bočný naraz, nie predný. Dlhsie som stala na mieste, takze by nezaznamenala to, ako prichádzal. A to, že som stala, im je aj jasne podľa rozsahu škôd. Oni neargumentovali to, že niečo nasvedčuje tomu, že som bola spoluvinna, argumentujú tak, že tak uviedol vodic druhého auta a preto nevyplácajú celu skodu. Dalej už so mnou nekomunikovali, nepodpisovali na maily, preto sme to dali na sud
Môžem vysvetliť celu situaciu ako sa stala ale to nebola pointa mojho príspevku, pointa bola ci sa dá niečo robiť, zmeniť aj po vyrieseni situacie políciou a spisani poistky pred jej odovzdanim na poistovnu. Ako vinníka uznali mňa,letne gumy na jej aute si nevsimli podľa všetkého a odišli bez toho žeby to vobec spomenuli
Však to zaplatí tvoja poistka a tebe zdvihnú na budúci rok poistku o pajdku, no to je toho :D Za také drobáky by sa mi určite nechcelo ísť vysedávať hodiny na políciu :D
@matus9909 popis situaciu......je jedno dakedy...sú isté pravidlá cestnej premávky...kde je jasne kto je vinník.