Ahojte baby! Tie, ktoré ste v služobnom pomere ako policajtky a čakáte bábo, pýtali ste sa už nadriadených na nový tehotenský príspevok? Komu a kde sa má podať táto žiadosť? Mne teda zatiaľ nevedeli vôbec poskytnúť info pozerali na mňa, že čo to chcem a či mám na to vôbec nárok ( čo teda viem, že máme)😂. Máte niektorá lepšie info k tejto novej dávke?
Ešte to nieje zavedene. Malo by to platiť až od júna alebo júla.
od 1.4.
@dada337 od apríla
@lyci google používať viem tento internetivý prehliadač sa už dostal aj do môjho povedomia. A teda po tejto vašej uštipačnej odpovedi ( ktorú sa nabúce nechajte kludne pre seba) je mi jasné, že na vás táto otázka vôbec nesmerovala, kedže policajtky a vojačky majú absolútne iné podmienky čo sa týka aj tejto dávky. Len pre vašu informáciu odpoveď na moju otázku nepozná ani google preto sa pýtam tu dievčat v služobnom pomere. Prajem vám pekný deň!
@lyci policajtky a vojacky maju vlastny socialny system, nespadaju pod socialnu poistovnu. V tomto pripade jej google informacie urcite neda. Informaciu moze podat sluzobny urad, ktory ma na starosti aj pracovno-pravne vztahy prislusnikov. Niekedy je fajn vyjadrovat sa k tomu o com nieco viem. Poradit google je z kategorie "rano sa zobud a umy si zuby".
@imod28 podmienky sú v podstate také isté ako pri ženách mimo zboru...takže gynekológ ti dá papier po 1.4., netreba sa nikam ponáhľať, stačí keď pôjdeš na poradňu v apríli ...tento papier nemusí ísť cez zamestnavatrka ako materské, takže rovno pošleš/ zanesies do tej vašej sociálnej poisťovne.
@laila18 ďakujem 😊, ten štandardný postup samozrejme poznám ako je to uvedené na stránke SP a ako a od kedy to platí pre všetky tehule okrem “nás”. Práve preto som oslovovala v tejto otázke len policajtky, kedže mi nič také ako sociálnu poisťovňu nemáme a práve to ma zaujímalo kam s papierom ísť resp. čo kolegynkám poradil ich služobný úrad, kedže u nás na personálon netušia a dali mi “prezistiť”.
@imod28 prave dnes som to riesila u nas,maju minto zistit na personalnom a u mzdarok...asi to pojde nejako cez nich...viac info zatial nemam
@ibajaanikiny super keby si mala nejake info. tak daj echo 🙏🏻. U nás to tiež prezisťujú ale zatiaľ, že čakajú na usmernenie z MV.
@imod28 jasnacka,ak budem mat nieco nove,napisem...
@ibajaanikiny prosim ta daj vediet ked nieco zistis ja som tiez policajtka u nas v Ke nic nikto nevie ani personalne ani mzdove, dakujem
Klasicky ani u nas nikto nic. Ja som sa pytala u nas na vnutornom,odtial kolegyna kontaktovala OLP,ale vcera este ani oni nevedeli nic... ale osobne si tiez myslim,ze to pojde cez mzdarky,teda cez OLP. Ked dnes dostali info vojacky,tak azda aj k policajtom budu nieco uz mat. Bohuzial,robim az od 13.4. po dovci,mozno budete vediet niektora skor,tak tu hodte info 🙂
@laila18 to je aká ta naša sociálna poisťovňa ja poznám len jednu 🙂
@viktory6661 no policajti neodvádzajú do sociálnej poisťovne, neviem ako sa presne nazýva tá ich inštitúcia alebo čo...myslela som, že to autorka pochopí ako je to myslené
@laila18 ja viem ze policajti neodvádzajú do sociálnej poisťovne som policajtka len škoda ze tu niektorý spamuju zbytočne keď tomu nerozumejú...
@ibajaanikiny volala som do BA ešte stále nič nevedia klasika...