Policajtky - nárok na tehotenský príspevok

imod28
28. mar 2021

Ahojte baby! Tie, ktoré ste v služobnom pomere ako policajtky a čakáte bábo, pýtali ste sa už nadriadených na nový tehotenský príspevok? Komu a kde sa má podať táto žiadosť? Mne teda zatiaľ nevedeli vôbec poskytnúť info pozerali na mňa, že čo to chcem a či mám na to vôbec nárok ( čo teda viem, že máme)😂. Máte niektorá lepšie info k tejto novej dávke?

jvasenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dada337
28. mar 2021

Ešte to nieje zavedene. Malo by to platiť až od júna alebo júla.

majkappp
28. mar 2021

od 1.4.

klarissa25
28. mar 2021

@dada337 od apríla

makova333
28. mar 2021

@imod28 mali by mat na to narok aj policajtky a vojacky, takze len pockat kym dostanu u vas na sluzobnom pokyny.

lyci
28. mar 2021

@imod28 plati od 1.4. a vyplnene tlacivo ti da gynekolog, ak splnas podmienky. nadriadeni s tym nic nemaju a snad aj policajtky vedia pouzivat google

gabika128
28. mar 2021

@lyci policajtky a vojačky sú v inej kategórii tohto príspevku a teda s tým má dosť spoločne zamestnávateľ 🙄

lyci
28. mar 2021

@gabika128 v tom pripade sa ospravedlnujem.l

imod28
autor
28. mar 2021

@lyci google používať viem tento internetivý prehliadač sa už dostal aj do môjho povedomia. A teda po tejto vašej uštipačnej odpovedi ( ktorú sa nabúce nechajte kludne pre seba) je mi jasné, že na vás táto otázka vôbec nesmerovala, kedže policajtky a vojačky majú absolútne iné podmienky čo sa týka aj tejto dávky. Len pre vašu informáciu odpoveď na moju otázku nepozná ani google preto sa pýtam tu dievčat v služobnom pomere. Prajem vám pekný deň!

makova333
28. mar 2021

@lyci policajtky a vojacky maju vlastny socialny system, nespadaju pod socialnu poistovnu. V tomto pripade jej google informacie urcite neda. Informaciu moze podat sluzobny urad, ktory ma na starosti aj pracovno-pravne vztahy prislusnikov. Niekedy je fajn vyjadrovat sa k tomu o com nieco viem. Poradit google je z kategorie "rano sa zobud a umy si zuby".

lyci
28. mar 2021

@imod28 beriem spat svoje ospravedlnenie

laila18
28. mar 2021

@imod28 podmienky sú v podstate také isté ako pri ženách mimo zboru...takže gynekológ ti dá papier po 1.4., netreba sa nikam ponáhľať, stačí keď pôjdeš na poradňu v apríli ...tento papier nemusí ísť cez zamestnavatrka ako materské, takže rovno pošleš/ zanesies do tej vašej sociálnej poisťovne.

imod28
autor
28. mar 2021

@laila18 ďakujem 😊, ten štandardný postup samozrejme poznám ako je to uvedené na stránke SP a ako a od kedy to platí pre všetky tehule okrem “nás”. Práve preto som oslovovala v tejto otázke len policajtky, kedže mi nič také ako sociálnu poisťovňu nemáme a práve to ma zaujímalo kam s papierom ísť resp. čo kolegynkám poradil ich služobný úrad, kedže u nás na personálon netušia a dali mi “prezistiť”.

amenka77
28. mar 2021

@imod28 ahoj ja som vojačka, zisťovala som si to u nás, keďže nespadame pod sociálnu poisťovňu. S potvrdeným papierom od gynekológa, mám to zaniesť na finančné a vyplácať to budiť do výplaty . Vaši financaci ti to musia zistiť

imod28
autor
28. mar 2021

@amenka77 ďakujem veľmi pekne za túto odpoveď 👍🏼

laila18
28. mar 2021

@imod28 jasné viem, že nemáte sociálnu poisťovňu ale v podstate by si to mala zaniesť tam kam zanesies aj potvrdenie od lekára alebo PN ku 🤷 je to totiž nemocenská dávka 😉 tak asi ako písala @amenka77

laila18
28. mar 2021

@imod28 a to že to v robote nevedia je normálne, oni samotní gynekológovia mnohí nevedia ani čo ako 🙈 ja som zvedavá či tie tlačivá vôbec budú na čas toho 1.4. 😂

makova333
28. mar 2021

@imod28 personalne (sluzobny urad)

ibajaanikiny
29. mar 2021

@imod28 prave dnes som to riesila u nas,maju minto zistit na personalnom a u mzdarok...asi to pojde nejako cez nich...viac info zatial nemam

imod28
autor
29. mar 2021

@ibajaanikiny super keby si mala nejake info. tak daj echo 🙏🏻. U nás to tiež prezisťujú ale zatiaľ, že čakajú na usmernenie z MV.

ibajaanikiny
29. mar 2021

@imod28 jasnacka,ak budem mat nieco nove,napisem...

sejny
1. apr 2021

@amenka77 ahoj ja som taktiez policajtka a mne na ekonomickom povedala ze nic take nevedia a ani na personalnom.no chaos ako vzdy, prosim ta ak tak urobis u Vas daj vediet cito preslo u Vas popripade poviem ze vojsko uz o tom info a my zas nic, dakujem pekne,

sejny
1. apr 2021

@ibajaanikiny prosim ta daj vediet ked nieco zistis ja som tiez policajtka u nas v Ke nic nikto nevie ani personalne ani mzdove, dakujem

imod28
autor
1. apr 2021

@sejny Ahoj, tak u nás zatiaľ taký úzus, že to mám odovzdať na personálne a oni sa s tým vyspiriadajú. Osobne si myslím, že to skončí na likvidácii platov ako napr. PN-ka. Nemajú ešte žiadne usmernenie a info z MV takže čakajú.

ibajaanikiny
1. apr 2021

Klasicky ani u nas nikto nic. Ja som sa pytala u nas na vnutornom,odtial kolegyna kontaktovala OLP,ale vcera este ani oni nevedeli nic... ale osobne si tiez myslim,ze to pojde cez mzdarky,teda cez OLP. Ked dnes dostali info vojacky,tak azda aj k policajtom budu nieco uz mat. Bohuzial,robim az od 13.4. po dovci,mozno budete vediet niektora skor,tak tu hodte info 🙂

viktory6661
6. apr 2021

@laila18 to je aká ta naša sociálna poisťovňa ja poznám len jednu 🙂

laila18
6. apr 2021

@viktory6661 no policajti neodvádzajú do sociálnej poisťovne, neviem ako sa presne nazýva tá ich inštitúcia alebo čo...myslela som, že to autorka pochopí ako je to myslené

viktory6661
8. apr 2021

@laila18 ja viem ze policajti neodvádzajú do sociálnej poisťovne som policajtka len škoda ze tu niektorý spamuju zbytočne keď tomu nerozumejú...

viktory6661
8. apr 2021

@ibajaanikiny volala som do BA ešte stále nič nevedia klasika...

ibrunova
8. apr 2021

Teraz som mrkla jedným okom intranet a stále ani zmienka o tomto.
@imod28