Dobrý deň! Prosím vás akú máte skúsenosť s pokutou za nenosenie rúška? Mal už niekto takúto skúsenosť? Neprosím si žiadne komentáre, že som nezodpovedná atď, chcem sa len informovať ako to prebieha, koľko ste platili atď. Ďakujem
Ja som dostala 20, tiež som si ho zabudla nacapiť na ksicht na zastávke.
Ďakujem za odpoveď! Zaujímala má suma, či ste nedostali hneď 1000€ pokutu.
Vďaka za info 😊
@novakkata v TT v city aréne rozdávali pokuty za rúška. Neviem presne koľko, ale známa tam robí a hovorila, že okolo 1600 EUR.
@zuzkalujza V TN sa policajti vyhrozili veľkou pokutou, ale nakoniec bežná...Od 10 do 50...Ale, nebola som pri tom.A Slováci radi konšpirujú...
@pupavka89
@pupavka89 Za priestupok možno uložiť pokutu v blokovom konaní, ak je priestupok spoľahlivo zistený a obvinený z priestupku je ochotný pokutu zaplatiť. Priestupok možno vybaviť aj napomenutím, ak zaň podľa tohto zákona nemožno uložiť zákaz činnosti alebo prepadnutie veci alebo ak nejde o priestupok podľa § 22 ods. 1 písm. h) druhého bodu zákona o priestupkoch. Napomenutie sa nepovažuje za sankciu. Proti blokovému konaniu sa nemožno odvolať, nemožno ho obnoviť ani preskúmať mimo odvolacieho konania. Ak nemôže páchateľ priestupku zaplatiť pokutu na mieste, vydá sa mu blok na pokutu na mieste nezaplatenú s poučením o spôsobe zaplatenia pokuty, o lehote jej zaplatenia a následkoch nezaplatenia pokuty. Prevzatie tohto bloku páchateľ priestupku potvrdí.
To neverím že 1600. Za otvorenie prevádzky kt mà byť zatvorená budiš ale že nemáš rúško? Zo je skôr jeden človek povedal... Pýtala som sa koho už reálne pokutovali
ako podla mna zalazi od chovania no nepocula som o niekom, kto by dostal hne 1600, no zas ak pojdu tie cisla takto dalej hore, tak je dost mozne, ze pristupia aj k takch cifram za pokuty
obchodníci dostávajú mastné pokuty...bežní občania skôr tie nižšie sumy
Skús si prečítať Harabina, má zdokumentované prípady, že dotyčný odmietol zaplatiť pokutu na mieste a domov mu prišlo len napomenutie.
Uz len Harabina by som ci ta la a ve ri la mu
@novakkata znamy 30€ v case, ked sa muselo nosit rusko vsade
Ešte je len začiatok mesiaca, stačia aj nižšie pokuty, horšie to bude koncom, keď nebudú splnené kvóty 😂
Prekvapilo ma, že niektorí uvádzate, že niekto dostal pokutu v situácii, že si rúško zabudol nasadiť. Čiže nemám na mysli "rebelov", ale klasicky, keď človek rúško nosí, chce nosiť, ale na chvíľu zabudol. Očakával by som v takom prípade iba upozornenie, nie pokutu.
Aj mne sa stalo, že som pár krát zabudol, predsa len to stále ešte nie je niečo, na čo už máme vytvorenú absolútnu rutinu. Napr. som mal rúško v lete pripravené si nasadiť pred nastúpením do autobusu a až keď som si sadol, som si s hrôzou uvedomil, že rúško mám ešte stále pod bradou. Vodič si to tiež nevšimol. Samozrejme som si ho hneď nasadil.
Viem, že to môže niekto zneužiť, ale podľa mňa sa do veľkej miery dá pri upozornení vycítiť, kto je naozaj "rebel" a kto naozaj zabudol.
Nosiť v interiéri nosím, na ulici keď idem po syna nezvykne byť chodec takmer žiadny, proste tichá ulička len ak by náhodou išiel naproti policajt na aute , inak šatku na krku mám vždy, takže snahu môžem dokázať
Inak by ste ako pochopili toho Krajciho. Že keď má človek 5m rozostupy alebo je mimo obce,tak nemusí mať vonku Rusko. Len on to povedal v jednej vete,tak neviem,či ten 5m rozostup sa viazal k tomu mimo obce alebo hocikde, napr ak som sama na chodníku, tak mám 5m rozostup aj viac
ja to budem mat v meste pod nosom akoze aby som nevzbuddila dojem, ked uvidim polisa rychlo natiahnem. Nech si trhnu nohou... bleee V interieroch s ruskom suhlasim, to je iny pripad.
To som čítala aj ja tých 5 metrov no ja som to pochopila tak, že len mimo mesta v prírode, tak neviem, lebo veľký zmysel mi to nedáva nosiť to na prázdnej ulici a nie všade je rušno ani v meste, napr chodím za činžiak s malým, za nami sú už polia, tak tam určite nebudem premávať v rúšku
nás na zastávke autobusu dostal pokutu muž bez rúška...Bolo to 10 e.Aj ked, nemyslím, že to "rebeloval", iba dofajčil a zabudol si ho nasadiť...Fajčil mimo zstávky...