Ahojte mam otazocku 16 augusta sme v meste v Ba narychlo zaparkovali a nasli sme si neskor oranzovy papier nalepeny na dverach.. bolo tam pisane se nam bude dorucena pokuta postou ale doteraz nic neprislo..nemate niekto s tymto skusenost.. nejde mi do hlavy ze este nic neprislo ved policajti taketo veci riesia hned nie.. Dakujem za odpovede.
@kika052 premlcane to je do 2 rokov a dovtedy to stihnu, neboj.
ak sa jedná o paas ( oranžové upozornenie na aute ) tak tam väčšinou chodia pokuty do 30 dní odo dňa spáchania priestupku, potom už je veľmi malá pravdepodobnosť ( podľa zákona o priestupkoch môžu zaslať rozkaz do 2rokov), majú toho naozaj veľa aj cez 500hlásení denne. Nejde o to, že by sa na to vykašľali, ale nie je reálne dať každému pokutu pri tom množstve hlásení.
@domini404 na zaslanie rozkazu o pokute ( zákon o priestupkoch ) majú 2roky. v tomto termíne môže byť pokuta stále zaslaná.
30 dni na to majú neboj na také nezabudnú
@lienocka2808 môžu na to mať dva roky, ale neriešia každé hlásenie. Resp. v každej mestskej časti to riešia inak.
@domini404 robím na mestskom parkovacom systéme, a áno nie je riešené každé hlásenie z kapacitných dôvodov momentálne. Ale nie je vylúčené, že po nabratí personálnych posíl sa budú riešiť priestupky aj spätne. preto píšem, že podla zákona o priestupkoch môžu rozkaz doručiť do 2r. Mne napríklad prišiel rozkaz takmer presne 2r. po tom, čo som si zabudla kúpiť dialničnú známku a zosnímala ma kamera a rozkaz došiel 1m pred vypršaním dvojročnej lehoty :(.
Neviem, ako je to v Bratislave, lebo som z malého mesta, ale mne to prišlo domov až po mesiaci. 🙂