Ahojte, chcem sa spýtať či viete niečo o tom že by mala mestská polícia na autách nejaký systém/senzor vďaka ktorému nemusia vystupovať z auta a manuálne chodiť od auta k autu a sledovať či majú ľudia zaplatené parkovanie. V podstate len prejdú ulicou a majú zaznamenané značky, a v prípade nezaplateného parkovania príde majiteľovi auta pokuta do schránky. Konkrétne sa toto týka Trnavskej MP.
@nely1704 ano ale este stale su aj automaty na listky... teda nehovorim o Trnave, ale o NZ... tak mozno aj Trnava ma este take...
Áno v tt to už takto funguje.
@nely1704 ja kupujem online cez stránku, lebo to vyjde najlacnejšie. a ano zadáva sa tam ŠPZ a mail. len ma takýto systém zarazil keďže vždy ich len vidím normálne klasicky chodiť ku autám a nevedela som že existuje niečo takéto. utekala som do práce, zabudla som zaplatiť parkovné a viem že okolo 12tej chodia na obhliadku, ale keď som došla ku autu tak som nemala na skle nič. takže neviem či neboli vôbec, alebo mám čakať pokutu v blízkej budúcnosti.
@mirkabav to netusim. My uz mame rezidenstku, cize doma mame zaplatene na rok, a kedze sme rezidenti, tak na vsetkych Bckach po celom mesta mame parking free, cize neviem ako dlho to trva.
Ale pocula som, ze vraj to funguje takto - to prve skenovacie auto posiela udaje o nezaplatenych autach MP, a az ta nasledne este na fyzicku kontrolu, lebo napr. invalidi maju nejake ulavy, ze tusim nemusia platit, tak aby neposielali automatis pokutu niekomu, kto ani platit nemal,a podo. Cize potom tam nabehnu MP, a ti ked zistia, ze ozaj tam to auto nema ani uhradene, ani nema ziadnu vynimku, ani ulavu, ni, tam potom oni lepia na soferove okno taky oznam, a az vtedy myslim, ide pokuta domov.
Tak ked si tam nic nemala, ani ta akurat na mieste hliadka nenacapala, tak to vyzera, ze si mala stigro...
@mirkabav v niektorých mestách- neviem ako u vás sa už zadáva číslo ŠPZ pri kúpe parkovacieho lístka. Čiže vedia si to asi zistiť takto..