Pokuta za neprebranie zásielky

1. feb 2024

Ahojte, dnes mi volala inkasna spoločnosť za náhradu škody za neprebratie zásielky ( pýtajú si 20e ) nemám s tým najmenší problém to vyplatiť. Ale skôr by ma zaujímalo že prečo ma obchod prvé nevyzval na to, aby som nahradila poštovné ?
Vždy som si od tohoto obchodu zásielku vybrala, len tento jediný krát nie, aj to som volala na infolinku či sa dá stornovať objednávka, povedali mi že už sa nedá nech nepreberám ak ju nechcem. A teraz po 5 mesiacoch zrazu mi vola inkasná spoločnosť.

moonlight1210
1. feb 2024

Over si najprv u obchodu, ci je to pravda, ze to dali na vymahanie.

ddaassuullaa
1. feb 2024

Prve si pozri obchodne podmienky. Dalsia vec - hovory su zaznamenavane, cize ak ti na telef linke povedali toto, over si to pisomnou (emailovou) ziadostou. Predajca ta ani nevyzval k uhrade? Divne

bloger
1. feb 2024

Kontaktuj predajcu a inkasnej spoločnosti zatiaľ nič neplať.

isis234
1. feb 2024

Nič neplať. Ako ti radili vyššie, napíš im mail, že ti odsúhlasili. ( dátum kedy).. povedali mi že už sa nedá nech nepreberám ak ju nechcem.
Možno sa zmenili zamestnanci.. Ich problém...Nedaj sa.

autor
1. feb 2024

@moonlight1210 volala som tam, vraj áno je ešte som sa ich pýtala z akého dôvodu nezavolali prvé mne alebo neposlali upomienku ( vraj nemusia ). Tak som im odpovedala že to je pekne ale ja som žiadny mail ani nedostala takže odmietam platiť 20 euro.

autor
1. feb 2024

@ddaassuullaa ja som im to aj povedala, povedali že to by mi určite na infolinke nikto nepovedal. Tak som im povedala ak sa Vám nahrávajú hovory tak si to kľudne overte, boli ticho.

autor
1. feb 2024

@bloger kontaktovala som a idú si svoje 🙂

ddaassuullaa
1. feb 2024

Neviem ako dlho musia archivovat hovory. trvala by som na tom. Vseobecne obchodne podmienky si vies pozriet. Ak to nesedi maju nesulad. Mozno @draik bude mat cas, aj ohladne upomienky

autor
1. feb 2024

@ddaassuullaa ja som im potom ešte písala mail, že chcem aby mi poslali potvrdenie kde mi poslali upomienku inak to budem považovať za bezpredmetné. Ja si uvedomujem že náklady niečo stoja, ja im kľudne poštovné preplatím, ale nie 20 e keď ta vec s poštovným stala 15 euro.
Keď vedeli dat číslo inkasnej spoločnosti mohli qj mne prvé zavolať🙂

ddaassuullaa
1. feb 2024

V kazdom pripade, pozri si tie VOP. V podstate - nakupom online su VOP zmluva. A v nej podrobnosti. Prva, ktoru mi vyhodil.google pise, vid obr.
To, ci je alebo nie je eshop povinny poslat upomienku tiez riesi zakon, ja nie som pravnik. Spravila by som vsetko preto, aby som nemala maslo na hlave. A s eshopom by som skoncila

autor
1. feb 2024

@ddaassuullaa ďakujem idem to pozrieť toto bol eshop darcekovy raj. A pozerala som že dostali dosť pokút aj od inšpekcie za rôzne porušenia. Ešte si pozriem ich podmienky a poprípade si skúsim niekam zavolať, lebo ako píšem problém nemám im uhradiť za poštovné ale určite nebudem uhrádzať za inkasnu spoločnosť keď mne neboli oni ani výzvu schopný poslať alebo ma kontaktovať 🙂 tu ide čisto o ten princíp iba