Pokuta za neohlásenie drobnej stavby

15. júl 2024

Platili ste niekto? Ak áno v akej výške? Viem, že výška je do 332 eur, ale zaujíma ma koľko reálne dávajú úrady fyzickým osobám?

alickapusinka
15. júl 2024

Pokuta za neohlásenie drobnej stavby síce je toľko koľko píšeš ale nič nemení na fakte že pokutu zaplatíš a papiere musíš dať do poriadku lebo znova môžeš dostať pokutu. Každé mesto má vz rozhodnutia ktoré musíš splniť.

autor
15. júl 2024

@alickapusinka píšem ale ja ako z "druhého brehu" . Sused si bez môjho súhlasu niečo postavil, čo mi bude tieniť a napriek mojim námietkam a snahe o kompromis z mojej strany to dokončil podľa seba a teda chcem vedieť, že ak to podám ako veľmi ho naštvem.

alickapusinka
15. júl 2024

Ja som si myslela že sa jedna o teba. Ak ho nahlásiš TY prídu ho skontrolovať a ak nemá papiere pokutu bude musieť zaplatiť a veci dať papierovo do poriadku. Ale nechápem ak niečo postavil musí mať súhlas aj od vás mi sme búrali starú hospodársku miestnosť a sused žije za 2 metrovým plotom a musel dať súhlas takže mal ťa upovedomiť. Ak by odovzdal papiere projekt čo ide robiť na obec tak obec ťa mala upovedomiť alebo stavebný úrad a mala by si sa k tomu vyjadriť aspoň u nás to tak bolo.

autor
15. júl 2024

@alickapusinkaon postavil na 90 percent stavbu a potom prišiel za mnou, či mu podpíšem súhlas. Ja som povedala, že ten papier čo mi dal nie, lebo mi to znehodnotí pozemok, ale dala som mu alternatívu, že ak to dokončí trocha inak tak mu to podpíšem a nemusí ani nič búrať čo postavil . Povedal, že aj tak si urobí podľa seba a o mesiac to dokončil podľa seba. A na stavebnom úrade sa bol informovať ako má postupovať až ked to na 90 percent postavil, tam mu povedali, že bez môjho súhlasu mu to bude vrátené, takže odvtedy tam nebol a neohlásil drobnú stavbu. Proste arogancia už roky z jeho strany, komu niet rady tomu niet pomoci. Nie som ochotná mu takéto neustále trpieť.