Poisťovňa Union vs. VŠZP

annamivo
14. mar 2019

Ahoj mamky. Chcem sa opýtať na skúsenosti s poisťovňou Union. Chcela by som v nej poistiť bábo keď sa narodí. Budem vďačná aj za tie negatívne, nech si to porovnám s VšZP. Ďakujem

evittam
14. mar 2019

@annamivo Všetky poisťovne su o tom istom kym ich nepotrebujes. Ak uz ano tak uz len záleží ci lekar u ktoreho si osetrena ma zmluvu s danou poistovnou.😉 To je cela "veda"....

conspi
14. mar 2019

@annamivo ja mám iba dobré skúsenosti. Preplácali mi mlieko na predpis pre syna, lieky, ošetrenie u zubára som odfotila a poslala cez online pobočku a za pár dní vrátili na účet. Keď som potrebovala urgentne urobiť magnetickú rezonanciu vďaka unionu ma objednali o dva dni. Vtedy mi sestrička povedala, že keby som bola vo všeobecnej tak čakám minimálne tri mesiace

annamivo
autor
14. mar 2019

@conspi no veď toto, VšZP má tie čakacie doby hrozné, tiež ti preplácanie úkonov sa mi zdá lepšie v Union.
@evittam ja mám VšZP a mám dosť problém čo sa týka zubárov a čo som čítala tak Union dáva 100€ na zuby ale aj ďalšie výhody. Len chcem vedieť ako to funguje v praxi.

evittam
14. mar 2019

@conspi No ved ako kde-ako píšem. Niekde ti povedia,ze ak by si nemala VSZP tak cakas tie 3mesiace, inde opacne. Konecne toto treba pochopiť. Je uplne jedno aku mas ty poisťovnu. Ak pojdes k lekárovi,ktory nemá s danou poistovnou nic tak si zaplatis komplet vyšetrenie.

evittam
14. mar 2019

@annamivo My nemame ziadne problémy s VSZP uz roky.

kikulienkadd
14. mar 2019

Ahoj, zisti si,či pediater, ku ktorému chceš dieťatko prihlásiť má s Union zmluvu. Lebo napr.naša pediatrička nemá a tak sú u nej poistenci Unionu samoplatcovia.

annamivo
autor
14. mar 2019

@kikulienkadd vidíš, ďakujem za radu ☝️

llubi
14. mar 2019

@annamivo Ked sa dietatko narodi dostanete aj poukazku na nakup v hodniotw 40€ z Unionu a po novom viem, ze uz preplacaju aj lieky pre deti.

kikulienkadd
14. mar 2019

@annamivo 😉 prosím!

union_zp
AMBASÁDORKA
15. mar 2019

@annamivo Ahoj, ak chceš poistiť bábo, tak si porovnaj benefity oboch poisťovní, aby si videla kam sa ti oplatí ísť. A čo sa týka tých lekárov, tak Union ich má menej ako všzp,ale určite by si nemala mať problém nejakého nájsť.

annamivo
autor
15. mar 2019

@union_zp dá sa nájsť aj na nete zoznam zazmluvnených lekárov? Či treba ísť od 1 k 2?

union_zp
AMBASÁDORKA
15. mar 2019

@annamivo Nech sa ti páči, posielam ti zoznam kde si ich môžeš vyhľadať 🙂 https://portal.unionzp.sk/onlinepobocka/pub/zoz...

jana19877
15. mar 2019

tak ako treba si hlavne zistiť či lekári v tvojom okolí sú zazmluvnení s unionkou. ak hej, tak by som sa rozhodla pre ňu. Hlavne kvôli čakacím dobám a čo som počula tak pekne a bez prieťahov niektoré veci preplácajú

pivonka6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annamivo
autor
15. mar 2019

@union_zp ďakujem 😉

petka35
13. sep 2020

@union_zp môžem otázočku? uvažujem o prestúpení z všeobecnej a rozhodujem sa nad unionom, preplácajú na zuby 100eur,keby si dám robiť korunku napríklad za 150eur, tak preplatia tých 100eur? či to musí byť čerpané na viackrát ako u dovery?

union_zp
AMBASÁDORKA
14. sep 2020

@petka35 zdravím. Príspevok 100 eur na zuby ročne je možné čerpať aj naraz, nemusíte teda navštevovať zubára na viac krát aby ste mohli benefit využiť v plnej výške.

petka35
14. sep 2020

@union_zp super, ďakujem za odpoveď,suseda má namotava na doveru,že tam je az 150eur

union_zp
AMBASÁDORKA
14. sep 2020

@petka35 áno, dávajú viac, ale je potrebné ísť do zubára 5 krát ročne a zaplatiť stále minimálne 30€, aby sa to dalo využiť v plnej výške.