Poistenie nehnuteľnosti v Allianz

22. jún 2020

Ahojte, posledné dni sledujem situáciu v obci Pichne, chudáci obyvatelia prišli prakticky o všetko a nevedia, či im poisťovne preplatia škody. My máme dom poistený v Allianz, v poistke máme zahrnuté snáď úplne všetko, tuším ešte aj pád meteoritu 😀. Chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosť s preplatením škôd v tejto konkrétnej poisťovni, vo všetkých diskusiách čítam, že poisťovne sa vždy z vyplácania vykrútia, zvalia vinu na poškodeného, atď. Vzhľadom k súčasnému počasiu (nemyslím teraz len tieto posledné dni, ale vo všeobecnosti v posledných rokoch to počasie dosť blbne) sa začínam obávať všeličoho a neviem, či by sme pri prípadných škodách videli od poisťovne čo i len cent. Poistku sme uzatvárali bez toho, aby poisťováčka nehnuteľnosť videla. Ďakujem

simsalabim
22. jún 2020

Ja mam s Allianz relativne dobre skusenosti, vsetko mame poistene tam. Poistne plnenie sme zatial uplatnovali len pri autach a raz aj pri dome. Zatecenie po burke - zaplatili nieco na vymalovanie, lebo strecha nebola viditelne poskodena (nebola odfuknuta skridla), poskodenie bolo unavou materialu pri komine, takze nesposobene burkou.

daganov
22. jún 2020

ja mám tiež výborné skúsenosti, čo sa týka preplatenia škody, aj rýchlosti vybavenia, mali sme dve poistné udalosti na dome, všetko bez problémov preplatili.

sissy27
22. jún 2020

S Allianzom mám skúsenosť len s pzp a úrazovou a všetko bez problémov a rýchlo vyplatili. Mám aj poistenie domácnosti, ale tam som zatiaľ neriešila nič.

nikpa
22. jún 2020

Allianz je jedna z tých lepších co sa týka riešenia poistných udalostí. No ked sa dá, z plnenia sa vykruti každá poisťovňa. Dôležité je co máš v poistnej zmluve, co je na papiery, to platí.